18. února 2021

Domečky od AB studia

Nedávno mi v poště přistály novinky od AB studia. Tentokrát jsem velmi selektivně šla po domečcích, protože jsem nosila v hlavě pár nápadů právě s nimi. 

Vytvořila jsem 2 projekty ve stylu mixed media, u kterých jsem vám nafotila postup, a taky jeden papírový (ten najdete dole na konci článku).

V mixed média projektu budu používat chipboardovou sadu domečků

AB studio má ve svých sadách i vystřihovací motivy, které můžete zakoupit i samostatně

Nejprve jsem si svoje domečky rozložila na stránku, abych cca věděla, kolik jich bude potřeba (a kolik mi jich zbude na visačku). 

Chtěla jsem mít v pozadí "měsíc", který jsem si vystřihla z kartonu a pomocí hrubé pasty jsem na něm vytvořila strukturu. 


Domečky jsem si podlepila papírem - nechtěla jsem, aby za nimi bylo vidět pozadí. 


I "obloze" jsem dala nějakou texturku. 


Po nalepení domků jsem ještě přidala nějaké ozdoby ze svých zásob. 


Stejný postup jsem aplikovala i na visačce. 


Nyní je potřeba to celé přetřít černým gessem. Používám gesso kvůli jeho velmi dobrým krycím schopnostem, ale je možné použít i normální barvu. Není nutná černá, může být i nějaká jiná tmavá. Nebo klidně i světlá, ale s tou já to moc neumím... 😉 Hlavně chceme, aby pozadí bylo v jedné barvě. 



Následně nanáším suchým štětcem různé metalické barvy. Štětcem jenom jemně přejíždět po vyvýšených okrajích, nechceme jednolitou vrstvu barvy. 


Používám barvy Lumiere, protože je už nějakých deset let mám v šuplíku a pořád se mi nedaří je vypotřebovat. Alternativně je možné použít třeba metalické vosky (např. Finnabair má celou řadu vosků). 


Pak je hlavně nutné v nějakém okamžiku přestat. Pokud by se vám výsledné dílo nelíbilo, pak není nic jednoduššího než vzít černé gesso a začít od začátku. 😃


A zde už je výsledné dílo:



Jak jsem slibovala na začátku, nezůstalo jen u mixed média. Udělala jsem si i jednu crazy kolážovanou stránku v art journalu. 😎


Pavla 

2 komentáře: