1. srpna 2019

Inspirace... Šťavnaté letní minialbum


Léto je obdobím výletů, sluníčka, šťavnatého ovoce a sladké zmrzliny. A samozřejmě také obdobím, které trávíme s přáteli. Ať už za dobrodružstvím vyrazíme společně, nebo si teprve přátele najdeme, budeme si chtít uchovat co nejvíce vzpomínek a se svými zážitky se třeba i pochlubit. 
Pro inspiraci jsem vytvořila jednoduché album, které zvládne i zručnější začátečník.

Abych na maximum využila téma léta a přátelství, vybrala jsem si dvě nové sady papírů od Laserowe Love - Watermelon Frinds a Watermelon Summer. Tyto sady se dají velmi dobře kombinovat, mají podobné vzory a barevně ladí. Na celé album jsem spotřebovala od každé sady 12" x 12" jednu a na základ stránek alba jsem použila zbytky bílých čtvrtek vysoké gramáže.
 Desky alba jsem tentokrát potáhla plátnem, které je také v „melounových“ barvách a dlouho leželo ladem v šuplíku. Moje album má rozměry 18 cm x 14 cm a šířsku hřbetu 3 cm. Je prostě takové "akorát".


Hřbet alba není klasicky pevný, ale spojený s deskami atlasovou stuhou. Pro tento typ alba je to ideální řešení, protože při kompletním rozložení se nikde nic nebude lámat a stuha dodává albu pružnost a variabilitu. Navíc je tento způsob velmi snadný, pěkný a vhodný pro začátečníky.


Album se snadno uzavře zavázáním stuh, které spojují hřbet a desky alba.


K dekoraci desek jsem si vybrala dřevěný rámeček, který jsem natřela růžovou metalickou barvou, ozdobila flitříky, motýlky a podlepila připraveným obrázkem ze sady Watermelon Friends. Podklad obrázku a vystřižený obrázek postaviček jsem přelakovala čirým lakem. Na závěr jsem nalepila plastové "kapičky" a enamelky.


 Album se otevírá do obou stran, každá strana má sedm částí. Šest oboustranných a jednu jednostrannou (její zadní část je nalepena k deskám alba). Nalepit tak můžete 13 fotografií na každou polovinu alba. Pokud si uděláte širší hřbet, samozřejmě se do alba vejde více rozkládacích částí. V takovém případě nesmíte zapomenou na delší stuhy.


Papíry jsem na jednotlivé části lepila podle svého pocitu, prokládala jsem je z obou sad. Samozřejmě jsem použila i vystřihované obrázky. Zatím jsem je přichytila lepidlem, které lze sejmout. Pak se obrázek může nalepit i přes roh fotografie, případně použít na jiné stránce alba.

¨




Tento typ alba je univerzální, snadný a troufnu si říct, že i levný na materiál. Já jsem mimo papírů použila prakticky domácí zásoby a zbytky. Jediná větší investice je váš čas. A jak všechny víme, někdy je čas na tvoření velkým luxusem :) Tak ať ho máme co možná nejvíce.

Přeji krásný zbytek léta!
Eva


1 komentář:

  1. Nádherné album! Obě letní sady jsme si schovala... tak snad na ně bude čas :-)

    OdpovědětVymazat