20. dubna 2018

Hero Arts Ombré - tón v tónu


Tentokrát nebudu vybarvovat žádné obrázky, protože vám chci představit vícebarevné razítkovací polštářky Hero Arts Ombré. Seznámím vás s novými "jarními" odstíny a s pomocí dalších technik si společně krok za krokem vytvoříme naprosto univerzální přání s efektem ombré.



Pro společný projekt Hurá Týmu jsem pracovala s Distress Oxide a strukturovací pastou a říkala jsem si, proč rovnou nezakomponovat i nové odstíny Hero Arts Ombré polštářků, které patří mezi mé oblíbené a vlastním jich slušnou sbírku. A jak jsem se do toho ponořila, vytvořila jsem přání nejen ze všech nových odstínů, ale i z odstínů ze starší série. A na jednom z nich si ukážeme, jak se s polštářky Ombré pracuje. Ráda bych „vypíchla“ jednu jejich vlastnost, a to je životnost. Opravdu nejsou šizené a při správném uskladnění vydrží roky stále vlhké a funkční. Proto se nebojte, že vyschnou, pokud je použijete jen příležitostně. Dají se s jejich pomocí vytvářet moc hezké projekty. Budu tedy kombinovat Distress Oxide, strukturovací pastu, razítka, Hero Arts Ombré ….
A možná i nějaké to "sádlíčko" přihodím.....

 
Představme si nejprve nové odstíny těchto polštářků.




Rozměr základu přání jsem zvolila s ohledem na velikost ostatních prvků, tedy motýlů, rámečku a samozřejmě textu. Použila jsem hotový základ přání 5“x7“, ale klidně si vezměte o trošku větší formát A5. Pouze přizpůsobíte velikost pozadí, které si kompletně vytvoříme.
Z grafické čtvrtky vyšší gramáže si vytvoříme základ pozadí. Naměříme a ořízneme obdélník o rozměru 17,5 cm x 12,5 cm. Jelikož budeme pracovat s Distress Oxide (pokud nemáte, klidně použijte klasické Distress polštářky sladěných odstínů odstínů), doporučuji čtvrtku, která si s nimi rozumí.


Naše pozadí bude také takové „ombré“. Vyberte si tři odstíny polštářků Distress Oxide, které budou ladit navzájem a zároveň barevně odpovídají vámi připravenému polštářku Hero Arts Ombré. Já budu ukázku ladit do oranžových tónů a vybrala jsem tedy následující odstíny:

Distress Oxide v odstínech „CARVED PUMPKIN“, „SPICED MARMELADE“ a „WILD HONEY

Hero Arts Ombré odstín „BUTTER BAR TO ORANGE SODA“


Na čtvrtku začneme houbičkou (nebo štětcem) nanášet jednotlivé odstíny. Začneme nejtmavším od spodní části čtvrtky a nanášíme šikmo. Postupně takto naneseme všechny odstíny, které vzájemně spojíme. Nelekejte se, pokud výsledek bude trochu tmavší. Vlhká barva po zaschnutí zesvětlá. Můžete si pomoci a urychlit schnutí horkovzdušnou pistolí, fénem, případně běhat po bytě a mávat čtvrtkou ve vzduchu (řešení pro méně majetné či ekologicky smýšlející).


Na suchý základ teď budeme velmi jednoduše nanášet přes šablonu/masku strukturovací pastu. Já použila co dům dal, tedy bílou a matnou pastu od Stamperie. Vzhledem ke své konzistenci nebyla úplně ideální, ale k našemu záměru poslouží jakákoli bílá pasta. Ale pozor – když najdete jen průhlednou, klidně ji použijte. Výsledek je také moc hezký a k projektu se bude stejně dobře hodit. Šablonu doporučuji s nějakým jednoduchým vzorem, ať nám výsledné přání moc „nepřeplácá“ a samozřejmě musí být vidět co nejvíce našeho překrásného podkladu 😊


Právě teď před vámi leží barevný podklad, doplněný decentním vzorem šablony. Především nám musí podklad dobře uschnout. Já si nepomáhám pistolí, ale nechávám uschnout na vzduchu. Pokud máte na 100% vyzkoušeno, že pasta nebude teplem praskat a bobtnat (žel, stalo se už i v lepších rodinách), tak klidně foukejte. Já s touto konkrétní pastou budu schnout svobodně na vzduchu. 


Rovnou jsem si vyrobila základ pro přání v červených odstínech.

 Nastal čas zapracovat na doplňcích, které na přání postupně naaranžujeme a nalepíme. Na začátku jsem zmínila, že přání je univerzální. Sáhla jsem tedy po vyřezávacích textových šablonách „blahopřání“ a „gratulace“ a z bílé čtvrtky jsem nápisy vyřezala na mašince. Dále jsem si vyřezala ozdobný rámeček.


 Dominantou přání budou nádherní motýlci odTima Holtze, které natiskneme právě s polštářky Hero Arts Ombré. Záleží na vás, jestli chcete mít světlejší odstín na spodní části (jako já), nebo na horní části otisku. Ze sady razítek jsem si vybrala čtyři motýlky a s pomocí Tonic / Tim Holtz - STAMP PLATFORM jsem je natiskla na bílou čtvrtku.


Protože vlastním i vyřezávací šablony k této sadě razítek, vyřezala jsem motýlky na mašince a rovnou jsem si připravila i červenou variantu. Pokud šablonami nedisponujete, doporučuji úžasné nůžky TonicStudio - 5" Non Stick, kterými jsem si na závěr upravila drobné nedostatky.


Abych zvýraznila barvy, aplikovala jsem hadříkem na každého motýlka trochu Distress microGlaze, čili „sádlíčka“. Krásně barvy „vytáhne“ a vytvoří lesklý povrch.


Motýlkům jsem opatrně ohnula křídla. S Distress micro Glaze to šlo lépe a čtvrtka se tolik nelámala, protože kdo maže, ten jede a případně i lépe ohne.


 Podklad jsem nalepila na bílý přáníčkový základ a na něj pak i rámeček, text a motýlky.

  

K dozdobení jsem použila glitry ve štětci a čiré enamelky v tubě. Nalepila jsem pár barevně ladících flitrů.


  Obě varianty přání jsou hotové .....
 
  

 Samozřejmě jsem nejprve tvořila s novými odstíny HeroArts Ombré a tady máte všechna přáníčka pěkně pohromadě.

 
Děkuji vám za pozornost a určitě si některý z polštářků vyzkoušejte, protože se s nimi opravdu dá „vyblbnout“ a ozvláštní i úplně jednoduchá přáníčka.

Těším se na vás příště a užívejte se jaro! 😊

Eva K.




10 komentářů:

  1. Dobrý den, tak pasta se pote ze základu utře?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kterou pastu myslíte? Pokud myslíte tu bílou, tak se nanese špachtlí přes šablonu a po odstranění šablony se nanesený "vzor" nechá zaschnout. Na základu samozřejmě zůstane, jak vidíte na přáníčkách ty tečky, které vytvoří 3D efekt.

      Vymazat
  2. Parádička, barvy nádherné. Ptám se: ty puntíky (pasta) si vytáhly barvu z podkladu? Jakože nezůstaly bílé. Zvlášť na té oranžové je to vidět. Ne že by to vadilo, jen se ptám. Já jsem totiž kdysi dělala motýly monarchy, a ty bílé tečky jsem dělala pomocí Liquid Pearls. No, a ty potvory si do rána natáhly Distress a zabarvily se, tak proto se ptám. Bych si myslela, že pasta bude odolnější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně tak :D Natáhnou barvu a to i po předchozím vysušení podkladu pistolí. Dívala jsem se na YT na videa a nenarazila jsem na žádné, kde jim to pastu neobarvilo. Ale je možné, že s jinou pastou .... Opravdu netuším, jak tomu předejít. Leda namachlat celý podklad sádlem, ale to by byla dost drahá legrace :D Jo, jsou to potvory :D

      Vymazat
  3. To je taková nádhera.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné! Taky jsme ho koupily, tak ozkouším ;) Děkuji za inspiraci.

    OdpovědětVymazat