6. května 2018

Prázdninové deníky nejen pro děti... MÁME PRO VÁS POLOTOVARY!

Moje děti si prázdniny bez prázdninového deníku už nedovedou představit. Stále deníky listují a oživují si svoje vzpomínky.

Vyzkoušeli jsme za ty roky několik typů... ladili a ladili... a letos se podělíme i s Vámi. Do nabídky obchodu jsme zařadili polotovar, který se hodí jak pro dětské, tak dospělácké psaní.

Náš deník si můžete přizpůsobit jakékoliv události o prázdninách. Je datovaný od 25.6. - 2.9. 2018, na každé straně je ve spodní části přehled měsíce.

Velikost deníku je včetně kroužků 23 x 14,8 cm. Desky jsou z 2mm lepenky. Vnitřní část je vytištěná na kvalitních čtvrtkách s gramáží 300 gr/m2. Můžete proto používat fixy, razítkovat... a druhá strana zůstane bez poškození. Deník koupíte TADY.

Na zdobení deníků doporučujeme naše české samolepky.







A jak deníky tvoříme my? Pro Vaši inspiraci pár stránek...

Filip na konci první třídy začal s "obyčejným" sešitem. Deník měl tenké listy, nelinkovaný... moc mu to nesedělo, ale tvořil s nadšením :-). Zapisoval si jen větší události. Bohužel, jak jsou listy tenké, začaly se trhat už při psaní. Proto tento typ moc nedoporučuji.




Další rok jsem spíš tvořila já. Děti vybíraly fotografie, pózovaly... Začali jsme dělat denní přehled...






Když máte volnou stránku v deníku a nevíte co s ní... koukněte kolem sebe :-)


Další roky jsme už zkoušeli předem tištěné polotovary. Měli jsme A4 na výšku a pak skoro čtvercový formát 23 x 21 cm. To už si děti psaly sami... já jen lepila fotografie.

Líbí se mi na tom, že i o prázdninách děti trénuji do školy a ani o tom neví :-). Loni byla Verunka prvňáček. Paní učitelce se nápad s deníky líbil, pořídila je celé třídě. Ve výtvarné výchově jsem  dětem pomáhala před prázdninami tvořit desky. Sprejovali jsme, razítkovali... ukázku najdete na našem instagramu.





Fotografie doma tisknu na tiskárně CANON SELPHY... nedám na ni dopustit. Tiskne fotografie do velikosti 9x13 cm (jedna fotka vyjde na cca 7- 8Kč). Výhodou je, že fotografie jsou odolné, dětské umaštěné prstíky jim nevadí :-).

Pokud máte doma inkoustovou barevnou tiskárnu, samozřejmě stačí fotografie i z ní. Nebo je pak možnost si fotografie tisknout ve foto automatech, bývají v obchodních centrech.

V případě, že nemáte možnost si fotografie denně tisknout, vůbec nevadí... hlavně pište, fotky dolepíte později.

Přeji krásné májové dny, Jitka D.

PS: Ve výrobě už máme nové prázdninové samololepky od Ekulky a Jíti.

Žádné komentáře:

Okomentovat