7. května 2018

Harmonikové pop up přání k narozeninám


 Kamarádka mě poprosila, abych vyrobila přání k narozeninám pro její maminku. Zadání znělo jasně - přáníčko bude na výstavku a musí tam být fotky. Inspiraci jsem hledala na Pinterestu a nakonec volba padla na harmonikové pop up přáníčko. 



 Bílou čtvrtku vyšší gramáže jsem ořízla na rozměr 30x22,5cm a rozdělila podle plánku na 4 sloupce a 3 řádky čtverců o rozměru 7,5cm. Dva krajní čtverce v prostřední řadě jsem ještě rozdělila na polovinu. Pomocí ryhovací podložky jsem si naznačila ohyby harmoniky - v plánku označeny čárkovaně,  každý ohyb jsem pak ještě důkladně několikrát uhladila knihařskou kostí. Pomocí skalpelu jsem prořízla spoje, které jsou v plánku označeny tučně.


Když byl korpus hotový, přišly na řadu fotky. Ty jsem si předem upravila v počítači a vytiskla čtvercový formát o délce strany 7cm. Zbývající okýnka jsem zdobila čtvrtkami kolekce Kaisercraft True Love, převážně narozeninovými samolepkami a razítkem gratulačního kolečka z díly Hurá papíru, použila jsem také kartonové hvězdičky, srdíčka, nápisy od Hurá papíru, enamelky a samolepicí kamínky.


Desky přáníčka tvoří přírodní lepenka, která je o 0,5cm větší na každé straně než složený korpus přání. Na lepenku jsem nalepila bílou čtvrtku s dekorem dřeva a decentně dozdobila. Použila jsem barevné čtvrtky, růžičky, zlaté samolepicí proužky a kolečka, razítko Keta Ruční práce a dominantní kartonový nápis pro Tebe z díly Hurá papíru. Nakonec jsem přání svázala bílou stuhou.

Použitý materiál: 

Žádné komentáře:

Okomentovat