17. května 2018

Krabička k narozeninám

Jeden z našich dědečků měl narozeniny. A protože to všichni známe - on nic nepotřebuje, všechno má a nic nechce - rozhodla rodinná rada, že mu dáme penízky a kdyby se náhodou objevilo něco, co teda nemá, tak si to koupí sám. A protože to byla větší oslava, chtělo to i větší dáreček, než jen obálku a bonboniéru.



Korpus krabičky jsem si připravila sama z bílé strukturované čtvrtky - základna je 9x9cm, boky jsou 10x9cm. Vystřihla jsem, narýhovala a připravila si ještě víčko, to je 9,5x9,5cm a 9,5x3cm. To jsem taky vystřihla a narýhovala. Až pak mi došlo, že mi tam chybí takové ty zobáčky - kousky papíru na každé hraně, díky kterým půjde víčko slepit, ale protože by to byla škoda papíru, stříhat to znovu :D, slepila jsem pak na konec boky k sobě zevnitř izolepou. Korpus na krabičku se dá koupit i v e-shopu Hurápapíru, komu by se s tím nechtělo patlat!

Na každé křídlo krabičky jsem nalepila kousek zelené čtvrtky tak, aby byla přilepená jen po bočních a spodních okrajích - tvoří to kapsu na penízky, prskla pár černých kapiček a přilepila nápisy, které jsem si předem vytiskla. Stejný zelený papír jsem nalepila na víčko a hrany.


Pak jsem si nachystala vnitřní ozdůbky. Díky krabičce se můžete konečně vyřádit s 3D! Tady plasticita rozhodně nevadí (spíš je žádoucí). Fotky obličejů jsou ve skutečnosti krásné, ale chtěla jsem zachovat dědovi aspoň trochu anonymity :) Vytvořila jsem tedy autíčko (penízky na nové stěrače), baču a salaš (děda chová sekačky ovečky), turistu (na kvalitní pohorky) a kováře (největší záliba, umělecké kovářství). Nakonec ještě jednu figurku doprostřed a balíčky, chtěla jsem mít střed opravdu prostorový. 
 


Pak jsem vše slepila dohromady (padlo na to hodně pěnové 3D pásky), dodělala detaily fixem a nalepila do středu krabičky balíčky a dědu s balónkem.

 

Víčko jsem měla původně v úmyslu ozdobit jen decentně, naše hurá razítko a možná nějaká stuha, ale nakonec jsem vytvořila ještě 3D dort - papírový proužek jsem stočila, dovnitř vlepila "víčko", svíčka je taky papírová a vlaječková ozdoba dortu je rozevřená a zapíchnutá kancelářská svorka (drátek jsem našla jen zelený a manžel fakt nebyl nadšený, když jsem ho posílala v jedenáct večer do garáže hledat stříbrný drát :D)


Pak jsme jen zastrkali do zelených kapes penízky a šlo se gratulovat. Radost z krabičky byla veliká, taková, že si děda ani nevšiml, že jsou v kapsách peníze a přišel na to až druhý den :D Takže měl radost dvakrát :)





5 komentářů:

  1. Markéta Štěpánková18. května 2018 v 9:33

    To je úplně boží!

    OdpovědětVymazat
  2. To je tak šikovný, vážně paráda!!! Já jsem teď sáhla po klasice a kupuju přikrývky, protože ty nikdy neomrzí a každý je překvapenej, ale má zároveň i radost. Ale tohle nemá chybu :)

    OdpovědětVymazat