17. listopadu 2016

Kalendářový maraton 2016 - 1. den



Co nás tedy čeká? V minulých letech jsme každý den vyhlašovaly jednoduché podmínky, letos ale budeme mít změnu. Stránky budeme tvořit podle Unčiných sketchů. V průběhu 12ti dnů bude mezi 18 – 19 hodinou zveřejněn aktuální sketch – předloha. Nemusíte se jí striktně držet, kompozici si můžete otočit, popustit uzdu fantazii, ale musí být zřejmé, že se jedná o stránku podle aktuální předlohy. Hotovou kalendářovku pak vystavite do druhého dne do půlnoci k článku s předlohou na daný den. 

Sketche jsou jednoduché předlohy, které nechávají velký prostor pro tvoření a fantazii. Na druhou stanu je to skvělá šance i pro začátečníky, kteří nevědí, jak začít.
Pro inspiraci připravím ke každé předloze i svou ukázkovou stránku. Takže se určitě nemáte čeho bát.

Aby byla motivace ještě větší, tak budou i výhry! Každý den vyberu jednu kalendářovou stránku z předchozího dne a autor/ka získá slevu 15% v e-shopu HuráPapíru na jednu objednávku (sleva nebude platit při slučování).
Na závěr se pak všichni, kdo zvládnou jednotlivé stránky kalendáře podle zadaných předloh v předem daných termínech, dostanou do losování o lepenkový kufřík SMASH - TIME CAPSULE KIT. Výherkyni určí random.org.

Bohužel je možné vkládat pouze stránky čtvercového formátu. Proto kalendářovky ořízněte v PC jako čtverec. Pokud si nebudete vědět rady, pošlete stránku na hurasketch@gmail.com, vložíme ji za Vás. Moc děkujeme za pochopení!

Tak a začínáme … Zde je předloha pro první den našeho kalendářového maratonu:



Hotovou kalendářovou stránku, prosím, vyfoťte nebo naskenujte a pak vložte přímo do tohoto článku. Jak na to naleznete zde.

Kalendářovky podle aktuálního sketche započítávané do soutěže můžete vkládat do pátku 18.11.2016 do 24:00 hod.

Zde jsou moje ukázky:





21 komentářů:

  1. Teda Blanko H., to byla rychlost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsme koukala, jak Blanka byla rychlá :-) ... zatím účast krásná, jsem zvědavá, kolik nás nakonec "poběží" :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Teď při denním světle teprve vidím tu šílenou nekvalitu fotky, tak se omlouvám - prostě noční focení mi nejde :-(. Asi raději vždycky počkám do druhého dne a vyfotím až za světla :-). Vertom

    OdpovědětVymazat
  4. Mám hotových všech 8ks ledna, jupíííí! Každá stránka jiná, dělám totiž 8 kalendářů :-) Jen jsem bohužel u jednoho kalendáře zjistila, že má titulní stranu a k tomu pouze 5 listů :-( Musela jsem tedy titulní stranu oželet a použít ji jako regulérní stránku, nemám tu správnou děrovačku, abych si mohla chybějící stránku dodělat. Snažím se nebýt pověrčivá a myslet si, že to pro obdarovaného nic neznamená, když mu v roce 2017 chybějí dva měsíce... Jsem zvědavá, jestli i ve všední dny zvládnu dělat všech 8 stránek. Na 90% asi ne ;-) Máte to všechny moc pěkné, holky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Georgy, jestli to jsou kalendáře ode mne, tak pošlu nový!

      Vymazat
    2. Jitko, jsou, díky moc za nabídku, ale už jsem to vyřešila použitím té titulní stránky :-) Ostatních 7 kalendářů je v pořádku :-) A jako titulku tam asi na nějaké ozdobné šňůrky navážu na papíře nápis 2017 a bude :-)
      A musím říct, že sketche jsou naprosto super nápad, jde mi to s nima rychleji, než s podmínkami :-)

      Vymazat
    3. Tak se pak aspoň přihlaste do poznámky... přidám nějaký dárek navíc za tu chybu :-). A jsem moc ráda, že sketche pomůžou k tvoření!

      Vymazat
  5. Omlouvám se, ale nevím, proč se mi fotka otočila:/

    OdpovědětVymazat
  6. Mne ešte neprišli fotky a nejaký čas im to asi bude trvať. Tvorila som teda bez, dúfam, že to nevadí :P
    Valkins

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ok, fotky se dolepí pak :-)

      Vymazat
    2. Jasně, že nevadí. Z fotky je zřejmé, že vše je nalepené v kalendáři :)

      Vymazat
  7. Super!!! je nás i s Jíťou 31! ... bylo by super tak i doběhnnout do konce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trencle i tenisky mám nachystané, tak snad vystačím s dechem až do konce ;-)

      Vymazat
  8. ..napadlo mě ohledně fotek nabok - pokud původní fotka byla nabok a při úpravě ve fotošopu se změna - otočení - neuloží, při dalším použití jinde to bere fotku v původní podobě - tedy i neoříznutou, nezesvětlenou, atd.

    OdpovědětVymazat
  9. Ivulko-fotku fotím mobilem a rovnou z něj posílám. K jakékoli úpravě fotek není můj "chytrý" telefon ochoten:/

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravím, první fotku jsem nakonec poslala mailem, protože mi to nefunguje. Dnes už vůbec dodatečně nevložím, tak nevím, kde je chyba...
    I já pracuji na kalendáři, ale bohužel tentokrát zvítězila technika :oi((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zoulinko, mě stránka šla vložit bez problémů, jen jsem ji musela trochu změnšit (max 2 MB). Kouknu na to a stránku vložím za Tebe :). Snad už tě to příště nebude zlobit. Jsem ráda, že tvoříš s námi!

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Poslední započítávanou stránkou do soutěže je kalendářovka č. 30 Valkins. Samozřejmě můžete vkládat dál i po termínu :)

    OdpovědětVymazat