15. prosince 2015

To jsme my - Unka!

Veronika / Unka

Scrapbook jsem objevila náhodou na internetu v roce 2007. Shltla jsem vystavené stránky v galerii a hned se vrhla na lepení svých prvních stránek z domácího materiálu. Udělala jsem první objednávku opravdického scrapbookového materiálu a pak žasla nad tím, co přišlo a do čeho mi bylo dlouho líto střihnout…  Následovalo několik scrapbookově intenzivních let…
Mé dvě starší děti byly v té době v „nejlepším“ věku, takže o fotky a legrační příhody k zaznamenání nebyla nouze. Scrapbook je pro mě totiž hlavně o fotkách a o příběhu. Stránky mám ráda jednoduché, s výraznými fotkami, vyváženou kompozicí a ladícími barvami. Zdobení není mou prioritou, ani silnou stránkou :).
Jak děti odrůstaly, přibývaly povinnosti a naopak ubývaly vtipné příhody hodné zaznamenání, scrapbook šel poněkud do ústraní. V současné době dělám stránek méně, již pár let jednoduše zaznamenávám dění v rodině v rámci Projectu Life. O Vánocích babička každý rok netrpělivě očekává minialbum „Náš rok“.
Vzhledem k tomu, že se nám letos rodina rozrostla o nejmladší dceru, plánuji opět zvýšení své scrapaktivity, aby ani ona nebyla ochuzena o záznamy z dětství. Však už ji starší děti při prohlížení svých alb litují, že zatím nemá žádná alba jako oni… ;-)
Společně s Aktijkou, Jíťou, Ekulkou a dalšími jsem se podílela na knize Scrapbook – fotoalba a dárky. A scrapbooku jsem také vděčná za kamarádky – výše zmiňovaný kolektiv autorek :).



Zde je několik ukázek mé tvorby :)




















Žádné komentáře:

Okomentovat