20. prosince 2015

To jsme my - Ekulka!

Eva / Ekulka


Jmenuji se Eva Krůčková a ve scrapbookovém světě jsem známá jako Ekulka. Už od dětství jsem pořád kreslila, malovala, lepila, stříhala, skládala a tvořila z papíru a tak když jsem objevila náhodou v roce 2009 scrapbook, byla to láska na první pohled. A od té doby vlastně i scrapbookově přemýšlím. Díky scrapbooku tak každou dovolenou a vlastně celý život prožívám dvakrát, jednou přímo na místě, podruhé u stolu, když se probírám fotkama. To, že se můžu scrapbooku věnovat, je i zásluhou mého velmi tolerantního muže, který nejen že mi trpí nákupy papírů a dalších zbytečností, ba co víc sám mi je kolikrát i kupuje.

Baví mě jak lepit stránky, tak i přáníčka a hlavně minialba. Minialba miluju. Poskytují tolik možností a jsou neuvěřitelně variabilní. Mám ráda veselé barvy a vzory, jednoduché kombinace, výrazné a vtipné ozdoby, písmenka, razítka, 3D ozdoby. I když jsem si to nikdy nemyslela, moc mě poslední dobou baví používání šablon, sprejů a fixírek. Taky moc ráda používám techniku paper piecing a akvarelové pastelky. Kromě přáníček, minialb a stránek vyrábím ráda i drobné dárky – hodiny, rámečky na fotky atd. Co ve scrapbooku opravdu nemusím je styl vintage, ale třeba je to tím, že mi nejde.

Také jako Jíťa, Unka nebo Aktijka jsem se podílela na knize Scrapbook – fotoalba a dárky.
Mé papírové tvoření se těší velké oblibě v rodině i u kamarádů. Vánoce bez kalendáře si někteří už neumí představit a už v červenci se připomínají, aby na ně Ježíšek nezapomněl.

Zde je pár ukázek mé tvorby:













Žádné komentáře:

Okomentovat