20. prosince 2015

To jsme my - královny Hurásketche pro měsíce leden, únor a březen 2016

GEORGY a IRIS84

Jiřina / Georgy 

Když nepočítám lepení táborových kronik a jednu v 90. letech vlastnoručně vyrobenou gratulaci k sňatku, scrapbooking a cardmaking jsem objevila v zimě 2013 a mým prvním počinem byly kalendáře pro celou rodinu tvořené při kalendářovém maratonu na Hurá papíru. Tenkrát jsem měla staré nůžky, Herkules, zbylé fotopodlepky z kroniky, dětská glitrová lepidla, fotky malé dcery, rozstříhané časopisy a vrcholem byly barevné krabičky od papírových kapesníků…
Lepení mě tehdy neskutečně chytlo a od té doby jsem ztělesněním hesla Scrapmafie: „Scrapbook naplňuje můj život! …O mém bytě ani nemluvím!“.

Když mi v objednávce dorazila placka s tímto vtipným heslem, ukazovala jsem ji manželovi a zdůraznila, jaké má štěstí, když u nás doma neplatí heslo z druhé placky: „Moje žena miluje scrapbook! … A já to platím!“. Zamyslel se a řekl: „Platíš si to sama, to je fakt, ale pro mě by měli vyrobit nový druh: „Moje žena miluje scrapbook! …A já musím vařit!““.
Přiznávám, že má do jisté míry pravdu. Přes den jsem v práci a většinu večerů a nocí trávím u psacího stolu obklopená papíry, razítky a inkousty… A ten stůl je dost daleko od kuchyně… ;-) Ale občas zabrousím i tam a nůžky vyměním za vařečku. A přitom přemýšlím, co budu tvořit, až přestanu vařit ;-)
Na léčení papírové závislosti mě rodina zatím ještě neposlala a v mém koníčku mě spolu s kamarády a kolegy z práce chápavě podporuje :-)

Zde je pár ukázek mé tvorby:






Irena / Iris84

Scrapbook je taková moje srdeční záležitost, je to pro mne relax a seberealizace. Oproti holkám jsem „amatér“, proto mne velice potěšila jejich nabídka, zda bych nechtěla patřit do „HURÁSKETCH TEAMU“.  Přiznám, že moje rozmýšlení bylo docela krátké J, neb je to pro mne pocta, impulz k tomu zdokonalovat se dále a hlavně radost, že to moje tvoření těší nejen mne.
Scrapbook jsem objevila v roce 2013, kdy jsem čekala naši „cácorku“. Zálibu ve fotkách a prohlížení fotoalb jsem měla již od mala a zůstalo mi to až dodnes, proto mne tento styl asi tolik zaujal. Rok 2013 beru spíše jako takové seznámení s tím co to vlastně scrapbook je. Jelikož mne to domácí tvoření strašně bavilo a chtěla jsem se tomu dostat více pod kůži, absolvovala jsem u Jitky v Hurápapíru několik kurzů. Přesto je toho ještě dosti, co bych se chtěla naučit a v čem se zdokonalit, ale stálé objevování nového mě baví.
V poslední době jsem také začala tvořit „přáníčka pro radost“ pro své blízké a přátele, například k narozeninám, jmeninám, svatební, vánoční a k různým dalším příležitostem.
Zde je pár ukázek mé tvorby:










Žádné komentáře:

Okomentovat