2. května 2021

Svatební album z polotovaru od ECO scrapbooking

Po dlouhé době jsem si zase pořádně zalepila a zascrapovala :) Zimní venkovní svatba v boho stylu byla krásná i v době covidové a na slepení albumku jsem se moc těšila. Hned, co svatebčané poslali fotky, jsem se do toho pustila, ať se může nevěsta chlubit - album je album, vytištěné fotky v ruce jsou fajn, ale když jsou v albu, vždy je to o třídu výš :)


Jako základ jsem použila album od ECO scrapbooking - desky jsou potažené béžovým plátnem a uvnitř je několik pevných listů daleko od sebe. Ty jsou skvělé v tom, že můžete zdobit a vrstvit bez omezení a v mém případě dělat i různé okénka, schovky a odklápěčky, aby se do něj vešlo víc fotek.



Dovnitř do alba jsem použila dvanáctkové papíry Mintay13@art a dvě malé sady od Piatek13 a Moda Scrap. A samozřejmě jsem projela zásoby a zbytky a vybrala, co by s sobě ještě ladilo. 


Zdobila jsem hlavně pomocí výseků z "mandlíku" - vločky, větvičky, kytky, kolečka. K tomu vystříhané motivy z papírů a zlaté samolepící kamínky. Něco je přilepené jen tak, něco podlepené pěnovou páskou. Kytičky jsem lepila zásadně jen ve středu a okvětní lístky jsem ohnula směrem nahoru, abych všemu dodala plasticitu.






Kombinovala jsem odklápěcí okénka a fotky nalepené ve "vodopádu". Hlavně tím vodopádem dostanete do alba hodně fotek na málo listech. Třeba na svatební gratulace nebo fotky se svatebčany jako dělané :)







Chtěla jsem nazdobit i album zvenku, na deskách, ale kvůli praktičnosti jsem ho nechala jen tak, jak bylo. I tak s tím jednoduchým plátnem vypadá moc hezky. Všemi těmi schovkami a okénky album pěkně nakynulo a množstvím fotek i ztěžklo. Ale protože jsou od sebe stránky cca 1cm vzdálené, tak se nic nikde neotevírá, nedrhne a neohýbá se. 


Album už je předané, nevěsta spokojená a už koluje po příbuzenstvu :) Album není veliké, je to taková kapesní verze, ale na ukázku těm, kteří se nemohli osobně zúčastnit (protože covid, že), je to přesně ten správný formát. 





4 komentáře: