21. července 2020

Jezevci a želvičky na všechny strany - Ekulčiny novinkové výřezy jsou prostě boží!


Vždycky se moc těším na každý balíček s novinkami, který Jíťa pošle k vyzkoušení. Tentokrát jsem v něm našla novinkové Ekulčiny papírové výřezy s vtipnými obrázky s tématikou svatby a narozeninové oslavy. A protože jsou k dispozici vždy zrcadlově otočené, nemusíte je použít jen na klasická přáníčka!


Zvířátka má rád asi každý. A zvířecí motivy vždy budou velmi univerzální. Tentokrát mezi nás zavítal páreček jezevců a partička želviček. Výřezy jsem obdržela na archu, který je z velice kvalitního a pevného materiálu. Obrázky jsou předřezané a jsou tedy velmi snadno vyjmout. Jak jsem se zmínila v úvodu, motivy mají do páru vždy zrcadlově otočenou variantu. Můžete je tedy k sobě slepit. A to je právě ta paráda. Přemýšlela jsem, co z výřezů vyrobím, abych plně využila jejich potenciál. Zvolila jsem zápichy a ze svatební série jsem ještě vytvořila dvě přáníčka a rotujícími obrázky, na kterých je právě nejlépe vidět výhoda zrcadlově otočených motivů. Ale třeba ani malá ozdobná girlanda by nemusela vypadat špatně.
Obrázky jsou již v nabídce. Fanoušci jezevců nakoupí zde a milovníci želviček zde .


První volbou při možnosti zrcadlově otočených motvů jsou samozřejmě přáníčka. Mezi obrázky vlepíte nitku, vlasec, tenký provázek (já jsem zvolila zlatou lurexovou nit), napnete, vlepíte do přání mezi další vrstvy. Nutoností je samozřejmě výřez - okénko, ve kterém to pak pořádně "roztočíte".
Výsledek je vtipný a velmi efektní.


Asi si řeknete, že když je tam okénko, nebude to moc pěkné, pokud se do přání dopíše text. Ale nebojte se, i já jsem na to myslela a snad jsem to i dobře vymyslela. Vytvořila jsem si bílou kapsičku, kterou jsem vlepila do přání a kartička na vepsání textu je schovaná v této kapsičce. Nic tedy vzhled přáníčka nebude rušit.


Doplňkem k přáníčkům jsou zápichy. Svatební variantu jsem ozdobila atlasovou tenkou stužkou, kterou jsem omotala hala bala kolem bambusové špejle. Zakončila jsem ji opět zlatou lurexovou nitkou. Přidala jsem i tenkou krajku, která je použitá také na přáníčkách. Zápich použijete nejen do dortíku, ale třeba i do květinové výzdoby.



Podobně jsem naložila i se želvičkami. Zápichy jsou veselé, vhodné na dětskou oslavu. Opět jsem použila věci, které jsem našla v zásuvkách. Špejle jsem omotala silnějším přírodním provázkem a mašličku kombinovala s barevnými provázky. Na závěr jsem na konce provázků navlékla lehké plastové korálky. 



Doufám, že máte krásné léto a i nějaký ten čas na tvoření a něco z mého článku vyzkoušíte. Zápichy zvládnete třeba i s dětmi, jsou velmi snadné a materiál každý doma najde. Těším se, že brzo zase nachystám nějaký článek pro inspiraci. Mějte se všichni moc krásně!

Eva



8 komentářů:

  1. Ježiš to je paráda!!! Ty to vždy tak pozvedneš, že svou práci ani nepoznám!!!! Fakt úžasné!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se mi líbí ta kapsička u přáníčka... nejen text, ale vložit tam poukázku... peníze... SUPER NÁPAD!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Klidně i hotovost by tam šla vložit, poukázka, dárková karta .... Ta kapsička je jednoduchá na výrobu.

      Vymazat
  3. Evi tak to je dokonalé. Skvělé zpracování.

    OdpovědětVymazat