24. února 2020

Inspirace - I LOVE YOU... od AB STUDIO



Dostala jsem "do péče" krásnou novinkovou sadu papírů od AB STUDIO s názvem I LOVE YOU ... A opět nastalo kruté dilema. Sřihnout? Nestřihnout? No, co budu vykládat, zase to bolelo jako čert. Oproti předchozím sadám je tato znatelně méně křiklavá, barvy jsou spíš tlumenější a celkově je sada taková zasněná. Neměla jsem tedy úplně jasnou představu, co budu tvořit. Ale stoprocentně jsem toužila po kombinaci s modrou barvou.


Vzniklo album, které není úplně klasickým albem. Trochu jsem to pojala jako výzvu a sáhla do svých zásob pro pár věcí, které už docela dlouho spí v policích pod vrstvou prachu. Říkala jsem si, že je to škoda. Ne moc dlouhý kus krásně modré stuhy, špatně nařezané kartony, zbytek diamantové pasty, pár archů kraftových čtvrtek .... Posbírala jsem i různé drobné dekorace a udělala hromádku, která k sobě ladila a vypadala jako spadlá z noční oblohy. Sto let staré glitrové lepidlo, které už fakt není "in" a ještě k tomu modré ....hmm. Představa dostávala jasnější formu. Původně jsem zvažovala i to, že album bude šité. Po zjištění, že technika je jiného názoru a že můj šicí stroj z nějakého záhadného důvodu odmítá nastavit požadovaný steh jsem se sice představy látkového alba nevzdala, ale musela jsem místo nití použít chtě něchtě lepidlo. Vzala jsem tedy své špatně nařezané kartony, trochu jsem formát upravila, desky a hřbet jsem polepila nejprve Termolinem a pak zbytkem juty. Desky jsou tedy krásně nadýchané. Vlepila jsem modrou stuhu na zavazování alba a uvnitř jsem už použila papíry ze sady AB STUDIO - I LOVE YOU ..., kterými jsem polepila vnitřní stranu desek. 


Celé desky jsem postupně dekorovala diamantovými barvami Aladine (použila jsem šablonu s hvězdičkami). S těmito barvami se pracuje velice dobře, rozhodně doporučuji vyzkoušet. Pak už jsem použila štětec a prsty a matlala jsem o sto šest už zmíněné glitrové lepidlo, pak Mod Podge lak s holografickými glitry a iridiscentní Stamperia pastu. Prostě co šuplík dal. Vše jsem nechala důkladně zaschnout. Stejným způsobem jsem si připravila nařezané papíry pro jednotlivé stránky alba a vystřižené obrázky.


 Protože jsem byla omezena počtem papírů v sadě, tak jsem věděla, že album bude mít maximálně osm stran. To není zrovna moc. Zvolila jsem si tedy své oblíbené kapsičky. Na ty jsem využila zbytek kraftových čtvrtek a akorát to vyšlo. Kapsičku jsem jednoduše vytvořila slepením přeložené čtvrtky A4. Otvor pro vkládání fotografií je tedy z horní strany. Na každé kapsičce jsem nástrojem WeR Pocket Punch Board udělala obloukový výřez a vlepila voskovaný provázek. Ze zbytků glitrových papírů jsem na strojku Spellbinders vyřezala dekorační kolečka na omotání provázku. Ta jsem ke kapsičce přichytila průchodkami od WeR. Fotografie tak z kapsiček nevypadnou. Každou kapsičku jsem pak polepila připravenými papíry ze sady I LOVE YOU ...., a ze zadní strany strukturovanými papíry v krémové barvě. Na tyto jednobarevné strany pak bude možné nalepit fotografii, napsat text, něco nakreslit. Bude takovým úvodem ke každé kapsičce s uloženými fotografiemi. 



Ze zbytků vzorovaných papírů jsem vyřezala ozdobné rámečky. Rámeček jsem přichytila dočasným lepidlem na jednobarevnou stránku tak, aby vzor papíru korespondoval se stranou protější. Rámeček se tedy může stabilně přilepit až po vlepení fotografie. Stejným způsobem jsem vlepila i vystřižené a ozdobené obrázky postaviček. S obrázkem se tedy dá stále pohybovat, dokud nebudete s jeho pozicí spokojeni.
Dočasné lepidlo v rolátku Stick it! můžete zakoupit zde.


 




 Na závěr jsem ozdobila desky alba různými drobnými dekoracemi a nalepila jsem vystřižený obrázek medvídků. Obrázek jsem podlepila zbytkem kraftové čtvrtky a znovu vystřihla, tentokrát s "přiznaným" kraftovým okrajem a natřela na několika místech glitrovým lakem. Na závěr jsem celý obrázek ve dvou vrstvách nalakovala lakem ochranným.

Výroba alba nebyla technicky příliš složitá a ani nákladná. Každý má doma určitě pár věcí, které vždycky chtěl použít a nějak mu to "nevyšlo". Na takové projekty se perfektně hodí právě různé zbytky materiálů. Předem sice nevíte, co přesně z toho všeho chaosu vznikne, ale o to větší radost můžete mít z výsledku.

Já se dnes rozloučím a budu se těšit zase někdy příště.

Eva 













3 komentáře:

  1. Evi, to je tak nádherný … jsem uchvácená ze tvé tvorby zas a znovu!

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji Helčo, papíry jsou moc krásné, tak to šlo samo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Evi, co ty s těma papírama vždy dokážeš... nádhera!!!

    OdpovědětVymazat