4. listopadu 2019

Letní album se značkou Laserowe Love a Piatek13


Foto a text: Darina Jelínková

Zdravím všechny čtenářky a jsem moc ráda, že můžu přinést inspiraci především pro ty, které ještě stále scrapují letní dovolenou. Podzim v plném proudu, Vánoce za dveřmi a na mém pracovním stole léto.

Když jsem dostala od Jíti balíček s překvapením, byla jsem nadšená! Papíry z kolekce Vintage TropicalIsland od Laserowe LOVE mi udělaly ohromnou radost a hned jsem věděla, co z nich vytvořím. Na jaře jsme si užili rodinnou dovolenou v Egyptě, která byla stále v myšlenkách, ale nikoliv na papíře. K tvorbě jsem ještě využila kolekci Sunshine od Piatek13, která se k Laserowe LOVE náramně hodila. Na stůl jsem ještě přidala cestovní samolepky od Hurá Papír, kolekci Nejlepší prázdniny, a šlo se tvořit.

Jako první jsem vytvořila rámeček na foto. Fotografie byla pořízena fotografem v egyptském delfináriu.



Základem rámečku je karton oblepený papírem.



Jako ochranu fotografie jsem do rámečku vložila folii. Roh rámečku jsem ozdobila vystřihovánkami z Vintage Tropical Island a písmena vytiskla na Big Shotu z papíru ze stejné kolekce.


Aby rámeček stál hezky na svém místě, tak jsem stojánek podlepila papírem.



Rámeček zdobí pokojíček děvčátek.


Není pochyb o tom, že každá dovolená musí být zaznamenána v PL albu. Protože jsem tvořila i celé album z dovolené, tak v PL albu chci mít jen nejdůležitější okamžiky.  Proto jsem zvolila jen jeden klasický scrapbookový layout a jednu PL stránku.


Jako první jsem vytvořila layout velikosti 12“x12“. Jako základ jsem použila papír z kolekce Laserowe Love, do jehož středu jsem vystřihla kruh. Abych „zakryla“ nedostatky při střihání, okraje kruhu jsem malinko „natupila“ hranou nůžek. Kruh jsem podlepila jiným papírem z kolekce a vložila fotografii.


Abych kruh zvýraznila, obšila jsem jeho okraj třemi nitěmi, které barevně ladí k celé stránce. Mezi nitky jsem přišila i flitry.


Poté jsem se už pustila do nejoblíbenější části tvorby, zdobení. Do okrajů jsem přidala pár cákanců a přidala vystřižené ozdoby od Piatek 13. Opět jsem dolepila ještě černé flitry. Pod růžovou květinu jsem ještě připevnila zamotanou žlutou nitku. Nápis „EGYPT“ jsem vytvořila ze zbytku papírku na Big Shotu. Samolepka „Tady nás to baví“ pochází z dílny Hurá Papíru.


Zatímco hlavním materiálem layoutu jsou papíry od Laserowe LOVE, tak PL stránka je tvořena hlavně papíry od Piatek 13. České samolepky jsou opět z dílny Hurá Papíru.



Pokud mám do PL vložit delší text, raději volím tisk z počítače.




Pokud mi zbude kousek volného papíru, využiji ho také na text, který ale už vypisuji ručně.


Aby spolu LO i PL více ladily, hodně prvků je na stránkách podobných. Zamotanou nitku pod kytku jsem zakomponovala i do PL stránky.



A nakonec to nejdůležitější, tedy album z dovolené. Základem je Sn@p! binder 4x6 od Simple Stories album. Ideální pro fotografie velikosti 10x15 cm. Jako vnitřní náplň jsem využila kapsy i samostatné papíry, které jsem procvakla děrovačkou.


Tady si prohlédněte pár detailů z alba:

FOTO 12
FOTO 13
Abeceda, fotáček i ikonka pochází z dílny Hurá Papíru.


Každé písmenko je ručně vystřižené a obšité barevnou nití. Písmenko jsem podlepila 3D lepícím čtverečkem. Na rubu každé kartičky jsou uvedeny informace, které se týkají Egypta.



Dovolená začíná na letišti, takže foto z letiště nesmí v albu chybět.


Informace z hotelu jsou schovány pod odklápěcí kartičkou.
  

V albu se objeví herní prvek spirálka vyražená na Big Shotu, která znázorňuje tobogán.


Výlet do delfinária jsem do alba vložila formou vodopádu.



Pokud to ještě není dost, zvu Vás na video ukázku alba:



Za pomoc na videu moc děkuji své dcerce Laurince.


A pokud jste dočetly až sem, děkuji za pozornost a přeji krásný podzim J






1 komentář:

  1. Krásná vzpomínka na určitě parádní dovolenou! ... a také skvěle využitá sada!

    OdpovědětVymazat