29. dubna 2019

Vkládání obrázků do článku - pozor změna!!!

Pozor, pozor! Od prvního května se mění prostředí pro vkládání obrázků do článku!

Dodavatel softwaru jde s dobou a změnil a upravil vkládací prostředí. Abyste si nemyslely, že je to schválně a z naší strany :) Vkládání, tak jak ho znáte, se nemění, pouze přibylo několik kroků a změnilo se pár obrazovek. I když vkládání je dost intuitivní, přesto jsem připravila takovou malou kuchařku, kdyby si někdo nebyl jistý. Doufám, že změna prostředí nikoho neodradí, vypadá to rozhodně složitěji, než to ve skutečnosti je...

Namísto stávající ikonky se teď objeví ikonka nová:






V nové verzi se pro vkládání obrázků musíte pokaždé přihlásit. Přihlášení není vůbec těžké, jsou to vlastně jen dva kliknutí navíc. Nyní jsou tři možnosti přihlášení. První je pomocí Facebooku, druhá pomocí Google účtu a třetí pomocí samotného InLinkz.


Pokud máte na Facebooku účet, můžete ho pro vkládání využít. Nemusíte se bát, že by se obrázky vložené do článku zobrazovaly i na FB, zkoušela jsem 😊 Takže klidně využijte tuto možnost… Klikněte na modrý obdélníček „Pokračovat jako…“.


Po tomto kliknutí se vám otevře možnost vkládat obrázky. Jak postupovat dál, vysvětlím později.
Pokud máte účet na Googlu (e-mail),  můžete pro vkládání využít tuto možnost (ikonka „géčka“ v kolečku“). Na další obrazovce vyberete účet, pomocí kterého chcete vkládat obrázky (tento účet/e-mail se pak použije při vkládání, tak jako předtím). Většina smrtelníků má účet jeden, tak se nenechte rozhodit, že na obrázku jsou tři :D Na vybraný účet stačí kliknout.

























A tím jste zase automaticky přihlášení k vkládání:







Třetí způsob je pro ty, kteří nemají ani Facebook, ani Google účet. Pro úplně první vkládání je třeba se registrovat (vytvořit nový účet). Zadáte e-mail, heslo a heslo ještě jednou pro potvrzení. Kliknete na „Continue“.



















Pokud budete tímto způsobem vkládat obrázek i příště, tak už stačí vyplnit jen e-mail a heslo vlevo (netřeba se znovu registrovat). Po kliknutí na Continue máte i vy možnost přidávat obrázky.




















Pokud bylo přihlášení úspěšné, zobrazí se vám tyto dvě ikonky.

Kliknutím na modrý obdélníček se otevírá okno hodně podobné tomu, kterým se vkládaly obrázky doteď.

Link: pokud chcete vyplnit odkaz na váš blog nebo web, zadejte ho. Pokud web a blog zadávat nechcete, klikněte na „Enter without link“





















Caption: Napište přezdívku/jméno, pod kterou vkládáte obrázky normálně.
Email: Ten se vyplňuje automaticky díky přihlášení.





















Dalším krokem je samotné vložení obrázku. Buď ho vložíte přes „Blog“ – tak jako předtím, nebo ho nahrajete přímo z počítače „Upload“, to bude asi častější způsob.



Kliknutím doprostřed šedého obdélníku nebo přímo přetažením obrázku ze složky nahrajete příslušný soubor.



Nahraný obrázek můžete případně oříznout pomocí tlačítka „crop“.


Nezapomeňte zakliknout, že souhlasíte s podmínkami InLinkz a můžete obrázek nahrát přímo do článku.



Potvrdíte tlačítkem „Save“


A hurá, obrázek se nahrál. Můžete nahrát další, nebo se odhlásit.
Doufám, že se s tím všichni poperete statečně a kdyby byl nějaký problém, nebo by něco nebylo jasné, napište na hurasketch@gmail.com nebo eva.ekula@gmail.com nebo mi pište přes Facebook. Poradím, opravím, zařídím :)

3 komentáře:

  1. Dík za "kuchařku"...už jsem vkládala do jiného blogu, kde je také nový systém, trochu jiný, a chyběl mi řádek na jméno, naběhl tam název článku a byla jsem úplně vykolejená :-)...no, chybami se člověk učí, tak to snad příště zvládnu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad je návod srozumitelný. Kdyby to blblo a nešlo ti to u nás, tak piš, opravím, poradím :)

      Vymazat
    2. Tak kdybych si to asi třikrát přečetla, bylo by to OK...automaticky jako dřív jsem zkopírovala název z blogu a klik (vše ostatní už bylo automaticky dané, tak žádné klikání :-) )takže místo jména mám název článku :-)))...příště se polepším

      Vymazat