15. dubna 2019

EXPLODING BOX... zase jinak... projekt z Luk :-)

Exploding box nikdy nezklame. Ať už jej uděláte jako přání... nebo krabičku na dárek... vždy bude obdarovaný překvapený, co na něj vykoukne.

Na jarních Lukách jsme tvořili zatím celkem neznámý typ, takový "plachtový" :-). Tento typ boxu se hodí na zapracování fotografií.





Na box doporučuji použít sadu čtvrtek, aby bylo krásně sladěno :-). Já použila skoro celou sadu od Laserowe Love (nyní vyprodaná, ale máme doobjednáno, brzy bude :-))





Na "plachtu" potřebujete 2 čtvrtky vyšší gramáže.






Tyto dvě části pak slepíte k sobě



Víčko vytvoříme jednoduše... jen slepíme boční strany.


Teď už jen zdobíme podle fantazie :-). Do jednotlivých okýnek můžete vytvořit různé harmoniky z fotografií, schovávačky... nebo tzv. vodopád.

"Plachta" se do krabičky skládá od horní části, prostřední část se staví nahoru a po bocích to jde dolů... (ještě budu přemýšlet, jak vysvětlit lépe :-))

Návod na základní typ "vodopádu" najdete tady.



Hezký efekt udělají i kolečka na stužce...



PS: Můj box jsem fotila až po dvou víkendových kurzech. Je vidět, že trošku trpěl, jak si jej většina účastnic půjčovala na inspiraci :-).

Ukázky z tvoření na našem víkendovém setkání v Lukách...







3 komentáře:

  1. Dobrý den, krásnéééé. Chceme na našich setkáních vyzkoušet. Prosím poraďte, která okna budou po poskládání do krabičky vidět? Díky za inspiraci ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel jsem krabičku půjčila... a nyní ji nemám. Ale já si to udělala tak, že jsem krabičku poskládala a tužkou jsem si udělala křížky, které části jsou vidět a tam nalepila čtvrtku :-).

      Vymazat