5. září 2018

Jak se scrapbookářky chystají na výlet do Londýna?

Pavla, Kiarka a já jsme se domluvily, že spolu vyrazíme do Londýna. Vezmeme pár dětí, nějaké nosiče kufrů a 6. - 9.9. 2018 budeme mít v obchodě zavřeno :-).


Všechny se svědomitě připravujeme na to, jak si všechny naše zážitky zaznamenáme na papír... a jak to konkrétně u nás vypadá?




PAVLA

Tohle bude pro mě výzva. Tvoření na cestách mě totiž neskutečně stresuje - a to zejména fakt, že nemám k dispozici všechny svoje zásoby. Protože... co kdybych náhodou potřebovala zrovna toto razítko nebo nálepku? Takže tvoření na cesty nikdy neberu.

Původně jsem si plánovala, že si udělám speciální obal na notýsky do Traveler's Notebooku. Nakonec jsem ale ozdobila už samotný notýsek, takže jsem obal vypustila.


Notýsek jsem si také vyráběla, protože mám teď ráda typ s plastovými kapsami. Ty u nás zatím, myslím, nejde sehnat, ale to mi nijak nevadí, protože si je můžu vyrobit sama. Inspirovala jsem se trochu různými zahraničními Traveler's Notebook kity. Plánuji takový ten kombinovaný styl - foto, nálepky a nějaké popisky - dnes velmi populární kombinace projet life a scrapbookingu. Na fotografie vezu svoji mini tiskárnu HP Sprocket.

Do kapes jsem si proto vytiskla nějaké stránky v požadované velikosti. Ty pak možná později nahradím nějakými prospekty nebo mapami nebo si vytisknu své vlastní velké foto.


Protože jedeme do Harry Potter studií, mám samozřejmě z internetu postahované nějaké obrázky pro případ, že bych chtěla něco nějak kolážovat. Mám sice obavu, že je asi nepoužiji.

Nakonec jsem si připravila nějaké nálepky a písmenka, taky nějaké project life kartičky na případné podložení. Mám i washi pásky, pokud bude místo v kufru.


Na Aliexpresu jsem si koupila  pouzdro, kam jsem to všechno plánovala uložit, ale asi se mi to tam nevleze...


Jak vidíte, jsem připravena na každou eventualitu. Teď jsem jenom zvědavá, jak to všechno dopadne ;-)

KIARKA

Takže otevřeně se přiznávám, že moje příprava je zcela jasně a plánovaně "poLondýnová" ... protože jak se znám tak za těch pár hodin v Londýně, budu fotit, nahánět naši skupinu ... bo se přeci budu kochat, fotit a přemýšlet o nejlepším úhlu pro fotku (a v neposlední řadě tak trochu bez kondičky, dodýchávat ty rychlejší :-) a taky hodně spát, protože to je to nejlepší na pobytu mimo domov.

Většinou na dovolené stíhám podrobné zápisky, ale na zdobení nemám energii a taky místo v kufru (kdo mě zná ví, že na mě je nutno mnohem více metrů látky než na Jitku - takže ona ve váhovém limitu na palubové zavazadlo by klidně přibrala i normální multifunkci a ještě jednu krabici s materiálem z Ameriky :-)), kdežto já řeším i účast deštníku na této akci :-).

Moje příprava má tentokrát, ale úplně jinou podobu, než kdy dříve. Nakažena nadšením Pavly a Jitky a jejich přípravou, okouzlena Jitčinou kapesní mašinkou na fotky .... prostě vím, že tentokrát album prostě bude....:-)) a hlavně já budu sledovat přímo on-line to kouzlení v Londýně ... a trochu se inspirovat.
Jsem připravena, hromádka je nas stole, vytáhla jsem tématické razítka od Tima Holtze a Stampin Up, v drogérii jsem narazila na krásné samolepky a jedny si objedla i z obchodu, trochu 3D, takže do toho přidám i ten další rozměr.  Objevila jsem krásné kartičky, přímo londýnové s královskou stráží, vlajkou, královskou korunou, znakem libry atd. O víkendu jsem zvládla pořádek v chipboardech - takže mám jasnou představu, co bych mohla použít ... jasné jsou letadýlka, taky nějaký ten kufr a nesmím zapomenout na bezvadnou kouzelnickou sadu.
A podoba toho všeho až to bude zpracované ??? Hodně závislé bude od počtu fotek, ale bude to kombinace akvarelového papíru s nějakými flekanci (v modro-červené barvě) a kraft papíry a bílymi kapkami, namíchané, dozdobené razítky a nějaké to kreslení a nakonec si to pěkně svážu do kroužků... protože jsem si přeci koupila ty krásné přívěšky s "Dobbym", kouzelnickým kloboukem a taky pohárem.  Ale taky to může dopadnou trochu jinak, ale s tím se pochlubím jak to bude hotovo.



JITKA

Dlouho jsem přemýšlela, jestli budu věrná mému oblíbenému deníku Smash, nebo vyzkouším něco nového. Nakonec Smash zvítězil, vybrala jsem si INTERNATIONAL STYL.
Bojím se, že je už všude doprodávají, některé styly už nejdou v USA doobjednat :(. Těchto deníků mám několik hotových... např. z Řecka. Prodávají se od roku 2012 stále stejné motivy. Novinky už několik let nemají :(.

Plán mám takový, že si kompletní deník vytvořím přímo v Londýně. Budu mít sebou kapesní tiskárnu, samolepky, předtiskla jsem si pár větších fotografií z míst, které máme v plánu navštívit... 

Teď, když si to ale v hlavě promítám... no, nevím :-))). Půjdu po městě, budu sledovat děti, aby se mi neztratily, také průvodkyni, kamarádky... u toho budu fotit, tisknout, psát, lepit letáčky, nestresovat se s hádajícími dětmi, shánět jídlo, které děti aspoň ochutnají; řešit záchod u každého dítka v jinou dobu, držet deštník... a to jsem na spoustu věcí raději zapomněla :-)))) Šílená představa, že :-). Už se na realitu moc těším!!!

Určitě nakoukněte na náš INSTAGRAM, třeba se tam nějaká aktuální fotka z místa činu objeví :-). Po příjezdu budou samozřejmě články, kde každá popíšeme naše postřehy a ukážeme naše deníky.

PS: pokusím se pronést přes letištní kontrolu nůžky :-). Zatím se mi povedlo několikrát mít na palubě letadla nůžky manikurní, budu tvrdit, že mám tyto "pidi" nůžky také na kůžičky :-)))


Tak... ve čtvrtek odpoledne letíme. Už teď máme všechny cestovní horečku. Držte nám palce, ať všechny naše představy aspoň trošku vyjdou :-) Po návratu představíme jednotlivě naše deníčky. Snad bude co :-).

Londýne, těš se :-)





4 komentáře:

  1. Užijte si výlet a přivezte si krásné deníky. Už se na ně moc těším, základ máte úžasný! A na provezení těch nůžek jsem tedy zvědavá... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milko, nůžky projely bez problémů, žádná reakce na ně... ale čarovné hůlky "vadily" :-))). Celník to bral jako veselý problém, krabičky s hůlkami ani neotevřel a jen na nás zvesela abraka dabra :-). Na radu cestovky jsem měla od hůlek schovaný doklad. Pak byl dost prolém u souseda s prodlužovačkou... to jsem nechápala, co jim vadilo.

      Vymazat
  2. Užijte si to a už se těším na deníky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,děkujeme, já už s deníkem finišuji. Jen čekám na papíry do tiskárny, 80ks nestačilo :-)))

      Vymazat