18. září 2018

Jak dopadl "LONDÝNSKÝ DENÍK"? ... Pavla

Jak dopadl můj deník? Tak jak jsem předpokládala... Po příletu jsem slavnostně udělala první stránku, a ráno před snídaní se svěží myslí jsem ji ještě zvládla předělat. Druhý večer, když mi odpočívala mašinka Sprocket po várce vytisknutých fotografií, a já jsem marně přemýšlela, kde začít, jsem to radši vzdala. Třetí večer, po 20km v nohách, už to bylo pouhé konstatování porážky.



Doma v klidu jsem si dala bokem fotky, které bych měla vytisknout a přibližně jsem si to rozvrhla. Původní plán byl cca půlka deníčku na Harryho Pottera a druhá na Londýn (chronologicky podle míst, co jsme navštívili). To jsem celkem dodržela. Jen jsem zjistila, že musím do deníčku vlepit další stránky. To je jedna z věcí, které mi na "tvoření za pochodu" vadí - že mi buď chybí nebo přebývají stránky.


Takže pak nastal týden večerního tvoření. Vůbec mi to nešlo tak od ruky, jak jsem očekávala (vzhledem k tomu, že jsem vlastně měla veškeré nálepky a materiály připravené).

Jsem trochu jako upír - vadí mi slunce, žiji v noci a neobjevuji se na fotkách :-) Ale zde jsem pár selfíček přidala.


Taktéž nějak moc nepřidávám osobní příběhy. Většinou si je připomenu nějakou fotkou. Takže jsem jenom vytiskla pár vět. Původně jsem je měla psané vlastní rukou, ale nelíbilo se mi to, tak jsem je předělala.

 journalling skrytý pod vstupenkou


Aby stránky nebyly moc jednotvárné, použila jsem na pozadí různé washi pásky, mapy nebo novinové papíry.




Do kapes jsem dala jak předem vytisknuté motivy z internetu, tak třeba i letáček z Londýnského oka.



Samozřejmě jsme všechny sbíraly různé reklamní tiskoviny za jediným účelem - do deníků.


Nejvíce jsem asi využila textových samolepek s různými hesly - ať už českými nebo anglickými. Některé nápisy jako "nekecej a pádluj" byly sice myšlené na jiné použití, ale pasovaly mi i na projížďku lodí.


Také jsem použila počasí z novin, účtenku z obchodu nebo mapu metra.


Když jsem byla asi tak ve dvou čtvrtinách, zjistila jsem, že nemám dostatek fotopapíru. Protože byl pátek, a nechtěla jsem nevyužít víkendu ke tvoření, vytiskla jsem poslední várku na mašince Selphy od Canonu. Musím přiznat, že Sprocket tiskárna je pro mě jedno velké zklamání. Ne ani ty jejich předražené fotopapíry, ale hlavně špatná kvalita fotek. Někdy jsem musela úplně nepřirozeně upravit kontrast a jas a vytisknout foto znovu. A taky měli update aplikace uprostřed týdne a ta nová verze pořád padala. A občas nechala už vytištěnou fotku ve frontě, tak jsem pár papírů vyplýtvala úplně zbytečně. To, co jsem pak vytiskla na Selphy, byla tak na první pohled úplně jiná kvalita.


V tomto momentu mi došly Áčka, tak jsem musela vylovit jinou abecedu. U ní mi zase brzo došly Éčka...



Počítám, že možná ještě sem-tam přidám nějakou nálepku podle toho, jak se bude hodit. Ale jinak jsem ráda, že jsem se dokopala vůbec tento deník dokončit. Teď bych se měla vrátit k těm starým dovolenkovým a taky je dodělat.

P.



4 komentáře:

  1. Každá máme před dovolenou velikánskou chuť, zachytit krásné momentky přímo na místě do našich připravených deníčků. Všichni se sluní, koupou, odpočívají a my u stolku radostně tvoříme😀 Z domova připravený materiál, se buď vůbec, v tu chvíli, nehodí. A co všechno sebou i nemáme a vím, přesně kde mi to doma leží😢 Já si to letos vyzkoušela a musím za sebe říct:" velice obdivuji tu skrapařku, která to dá." Peru se s tím, ale statečně jako Ty Pavli a věřím, že příště na tom budu lépe👍Krásný inspirativní článek a moc Ti fandím, s tím dokončením dalších alb a těším se na další článek🍀😊

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherný deník, moc se Vám povedl...👍

    OdpovědětVymazat
  3. Tééda, to je krása. Moc povedené!

    OdpovědětVymazat