18. listopadu 2015

Co je to sketch?

Scrapbookový sketch (návrh, předloha) je nákres nebo náčrtek kompozice scrapbookové stránky a slouží jako inspirace pro vaše vlastní scrapbookové stránky. Někdy obsahuje jen rozvržení fotografií, častěji i celkové rozvržení papírů, nadpisu, textu a ozdob.

Pokud si  nevíte rady s kompozicí nebo prostě jen nemáte tu správnou tvůrčí myšlenku, stačí si vybrat nějakou pěknou předlohu a stránku udělat na základě ní. Můžete se jí držet úplně (liftovat), nebo se jí můžete jen inspirovat, např. použít jen ty prvky, které vás na předloze zaujaly. Je to velice oblíbený způsob tvorby scrapbookových stránek na celém světě (a nejedná se jen o stránky, ale i o přáníčka, minialba a další scrapbookové výrobky).

Jako ukázku, jak vlastně sketch funguje, jsme pro vás vybraly sketch z knihy "Scrapbook - fotoalba a dárky". I když všech devět stránek je rozdílných, na všech je patrná hlavní myšlenka sketche a je ihned jasné, že stránky byly tvořeny podle následujícího sketche.











Autorkami stránek jsou Iťa, Unka, Dagulka, Jíťa, Ekulka, Aktijka, Astarte, Píďa a Ivik.


Pokud se budete chtít účastnit našich výzev a soutěží, je nutné, aby vaše stránky obsahovaly hlavní myšlenku sketche, prostě aby bylo jasně rozeznatelné, že předlohou stránky byl daný sketch. Více v sekci "Jak na to a pravidla soutěže".
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat