16. března 2019

Výměna visaček Stampotique

Je to už nějaký ten pátek, kdy jsem si založili facebookovou skupinu, prostřednictvím které objednáváme razítka firmy Stampotique.



Aby jsem vyplnily dobu mezi hromadnými objednávkami vyhlásily jsme před Vánocemi výměnou akci na visačky s použitím razítek Stampotique. 

A tady je máme ... v plné kráse všech 38 sad. 
Každou sadu visaček jsem obracela v ruce několikrát, proto mi dovolte, 
abych pod každou sadou ocenila detail, který mě zaujal nejvíce.



Iva Ondráčková
"Iva velký potlesk, protože je to druhý bláznivý parťák, který dal celou sérii pro všechny účastnice.
Na jejich visačkách je spoustu detailů, které budete obdivovat, za mě největší TOP je použití 
razítka na smršťovací folii, kterým dozdobila úvaz. Líbí se mi nápad razítek v natištěné díře a motiv rukou naembossovaných černým práškem. 



Jana Locker
"Jako samozřejmě nepřekvapila, ale ohromila a k pochválení a vynesení do oblak
 toho mám plný seznam, patří do kategorie série, kterou bych si chtěla nechat celou.
Úžasná práce s barvičkami, použití razítek, které mě zatím nechávaly klidnou (například ta divná slečna na koni z kolekce Tini Lubberink :-)), kombinace různých částí těla mezi razítky 
(např. pštrosí tělo nebo ptačí nožky u anděla, obří hlava na postavičce
a nebo chodidla pro pana Mrkvičku), embossované dveře ... atd.
Jani obří nadšení jsi u mě vyvolala použitím mého nej nej nej oblíbenějšího razítka pana Mrkvičky aneb Carrot od Jill Penney." 



Erika Kopalová 
"Erika má na svých visačkách hromadu detailů, které mě zaujaly a nutily se k visačkám často vracet. Nejprve mě inspirovala prošitím visaček a tak jsem ty své taky prošila. Moc se mi líbí kombinace černého podkladu a bílého embossu. Tento detail je úžasný ústředním motivu, který celou visačku hodil o level výš. Tak stejně udělala i s motivem stromů, které jsou schované pod přišitým vellum. 
Erika si zaembossovala, protože jako tečku přidala motiv plotu. 
Celou visačku oživila barevným razítkováním na vellum ... velký palec nahoru.
NENE ... ten má za použití razítek strašáků, které v nabídce přibyly minulý rok ... od Daniel Torrente Tilted Bow, A Bouquet For You, Dancing Scarecrow a Take My Hand. "



 Olga Helge Hlávková
"Úžasné zpracování, krásná práce barev, ať už na pozadí nebo na samostatných vybarvených razítkách. Nebojím se říct, že umírající kočička v postýlce ( Sick Kitty od Kira Nichols ) přibyla na mém seznamu pro nadcházející objednávku. Použití srdíčkového razítka - Daniel´s Heart od Daniela Torrente na pozadí je krásná tečka - myslím, že tohle razítko patří k nejobjednávanějším razítkům při každé objednávce a je to prostě fakt - umí každý projekt obohatit."



Gabriela Pešlová - Peslík
"Nejvíc mě baví použití dřevěných cedulek, na kterých jsou narazítkované další hlavičky Stampotique. Gabča má krásně připravené pozadí, pomocí černé barvy, strukturovacích past a různých patin."



Jitka Dušáková - Aktijka
"Originální zpracování napůl fólie a na půl vlnitá lepenka. Zcela nevtíravě se tam Aktijce vlezla čtyři razítka, což je na takovém prostoru obdivuhodné. Skvělé využití televize s vodově rozmytým motivem postavičky, i když teda nechápu proč má rozmazaný obraz, když každá televize, má svou anténu? :-)"



Eva Kožená
"Protože jedu odspodu článku, dochází mě superlativa, ale tohle je bomba a k tomu ještě úhledně zatavená v originální kapsičce na každou visačku. Nebudu tady psát, že Eva to má promakané do posledního detailu, úžasná práce - vybarvování, práce s pastami, pozadím. Mě teda úplně nejvíce pořádně spadla brada z toho zdobení na řetízku." 



Šárka - Pona
"Profesionálně vybarvené postavičky, připomnělo mi to vybarvování v Lukách, kdy jsme mohli pozorovat Ponu při práci s barvičkami :-). Tyhle visačky jsou úžasné, tak jako všechny dílka od Šárky, baví mě sledovat všechny ty detaily na visačkách a obdivovat použití metalických patin a různých struktur. 



Soňa Bistiaková
"Ach když jsem tento balíček rozbalila, dýchla na mě elegance a vůně Francie - to ten 
puntíkovaný papír, doplněn teda o nějakou tu Eiffelovku. Krásná kombinace šedo-černo-bílá
s lehkými detaily ve žluté, zlaté, růžové a červené barvě. Celá tahle série je prostě ACH."



Dagmar Kakáčová - Kakou
"Dáša do tvorby visaček zapojila i syna Vítka a dílo se jim moc povedlo. Velkým překvapením je 
otočné kolečko, kde se střídají Stampotique motivy. 
Moc se mi líbilo černé pozadí a jemné zdobení razítky a třpytivou pastou.
Pro Vítka: super určitě pokračuj, nikdy nevíš, kdy se mamce zase bude hodit pomocná ruka. :-)"



Kateřina Rejfková
"Barvy, barvy, barvy ... prostě úžasně vyrobené pozadí s plynulými přechody v barvách duhy. 
Jemně a nenásilně dozdobený razítky a washi páskami. Moc povedené. Také chválím výběr razítka, sedl mi tady moc. Líbí se mi jak na některých zadních stranách visaček, jde vidět ta hra barev. Zajímavým detail je určitě metalické krčení, které se leskne jen pod jistým úhlem - prozradíš jak jsi to provedla?"



Tvořilka Karvinská
"Tady nám vzniklo trochu virtuálního šumu, takže se nám tady mezi Stampotique přimíchaly kočičky od Penny Black. Domluvily jsem se, ale že celé dílko dotvořím nějakým pozaďáčkem od Stampotique, ať máme sérii kompletní. Líbí se mi použití vzorovaného papíru a šití. 



Dana Strakošová - Danas
"Série bez postavičková, za to úžasně použité razítko Doodlemania (novinka minulého roku od Karen Hayselden). Skvěle připravené barevné pozadí pro naembossování razítka. Moc se mi líbí průchodka a použitý střapatý provázek. Překvapení z druhé strany ... černé pozadí a bílé embossovaná Nina s kolekce Magdy Polakow (což jsem Vám zapomněla vyfotit :-()."



Martina Tamrin
"Prosím potřebuji potvrdit, jestli jsi používala Distress Oxide a na jakém papíru jsi pracovala 
a co to máš za krásnou pastu :-))?
Krásné zpracování, každá visačka má svůj detail na pozadí - strukturovací pastu, 
použitou šablonu a razítko a taky krásná práce s vodou. Tou pomyslnou tečkou je použití 
citátových razítek z dílny Hurápapíru."



Blanka Kopecká
"Všeobecně se mi líbí barevnost této série, kombinace natištěného černého srdíčkového razítka a bílých motivů pomocí strukrutovací pasty. Budu muset přemýšlet jestli mi do sbírky nechybí motivy Niny od Magdy Polakow. Originálně použití hesla Tvořím, tedy jsem ... "



Makča Mi
"Úžasný nápad natisknout razítko na list staré knihy. Moc se mi líbí barevnost visaček a celkové zpracování a překrývání vrstev, jako překrytí motivu srdíček, jakoby zdí. Snad budeme mít brzo příležitost, aby jsi mi prozradila, jak jsi vytvořila to matné pozadí."



Mamka Lucka
"Moc se mi líbí, že jsi použila úplně jiné razítka než všichni. Dortík od Jill Penney a Daniel Torrente je můj oblíbený, takže za to máš velký palec nahoru. Až teď když jsem visačky rozdělovala a brala je znovu do ruk jsem si všimla krásného detailu naebossované pavučiny - paráda. Pro milovníky slovenštiny pro Vás Lucka z druhé strany připravila trochu čtiva. :-)"



Monika Duffková + Sandra
"Parádní nápad s otvíracími dveřmi (osobně mě překvapilo, že se dveře neobjevily častěji :-)). 
Moc se mi líbí barevnost visaček a krásným detailem je použití razítka Tools Cube na pozadí, skvěle doplnil pozadí o zajímavý a tématický detail."



Lucie Zemanová
"Moc krásná výrazná sada, škoda, že po rozdělení na hromádky, to pak tak nevynikne. Oceňuji odvahu v krásný sytých barvičkách, které občas při listování sérií pročísne pastelový motiv víly."



Irena Vohlídková - Iriska
"Jak pravila Iriska, že by si tu sadu nejraději nechala vcelku. Celá její sada je tvořena, jak barevná škála a ta prostě vypadá nejlépe pohromadě. Já věřím, že se bude líbit i jednotlivě, protože každá visačka je nádherná. Irisko, chci radu, jak na takové krásné zářivé barvičky?
Krásná práce s barvami, bílým embosováním a vybarvováním. Obdivuji krásné barevné kapky a fleky." 


... z domácího archívu jedno kompletní profi foto ...



Kateřina Drozdová
"Krásná práce s Brusho prášky (teda jen tipuji, klidně to může být i jiná značka).
Visačky září barvičkami. Líbí se mi technika vybarvení pozaďových razítek - srdíček, peříček a srdíčkové girlandy - úžasné jak tam Kateřina nakombinovala barvičky, opravdu krásná výrazná sada."



Marie Janáčková - Mary Jay
"Krásná práce s pastelkami, obdivuji a studuji jak jsi krásně vytvořila pomocí pastelek okolí narazítkovaného motivu. Líbí se mi vytvořené mléčné pozadí, bílé embossování 
a použití Halloween Cube (no jo, tak si jí taky budu muset pořídit :-)). 
Třešínkou na dortu už je jen ta barevná gáza místo provázku."



Tereza Krupičková
"Jedna ze tří sněhulákových sérií. Tenhle balíček došel poslední a mě napadlo, že je super, že se podařilo a máme v té kupě pokaždé jiné razítko. Moc se mi líbí vytvořené pozadí a použití srdíček je super náhrada za vločky a jinak zimní visačce.
 Snad nám Terezka poradí, jakým bílým inkoustem to razítkovala?"



Barbora Ošťadnická
"Tato kraft-recyklo sada visaček mě dostala. Zaujala mě struktura papíru a vytvořené pozadí, na kterém vynikly všechny postavičky. Velice příjemné byly visačky na dotek, mačkaný podklad oživuje drobné šití, gáza, nebo zbytky vlnité lepenky. Za mě opravdu zajímavé detaily.



Martina Buriánová
"Protože to byla taková zimní výměna, takže sněhuláci byli aktuální. Na pozadí Martina použila krásné textové razítko, které musím asi mít. Líbí se mi nenásilné zapojení embossování suchého i práškového. A velké plus za sněhulákovou verzi globálního oteplování, 
aneb domalovaná hlavička (razítko Chilly)."



Šárka Vošáhlíková
"Chválím výběr postaviček, jsou to takové mé TOPky. 
Krásně připravené pozadí a dotvořené razítky. Moc se mi líbí při falešném obšití použití 
černé a bílé gelovky, zajímavě zvýrazní okraj, který by mě opravdu nenapadl."



Mirka Filipová
"Úžasná sněhuláková série, spoustu detailů k obdivování - výběr razítka, ručičky z drátků, spojení sněhuláka svorkami, vyvalené pohyblivé očička, krásné chlupaté šnůrky a neskutečně propracované pozadí a kombinace různých embosování a šablon. Plus každá visačka má svoje balení."



Jaroslava Tomsová
"Originální růžová série. Obdivuji kombinaci růžové a černé, jak dobře to funguje.
 Líbí se mi, použití síťky na sukýnku a jako mašličky. A wombat na vodítku?? ... tleskám. 
A kdybych mohla poprosit o doporučení, kde sehnat ty úžasné netopýry?"



Jana Kvapilová
"V záplavě postaviček jsem velice ocenila, že na mě z obálečky vykoukla razítka 
jiného tvůrce než Daniela Torrente a Jill Penney a to Lucilla od Arwen McCullen 
a Jester od Kate Crane. Líbilo se mi originální pozadí, které dává vyniknout postavičkám."



Evka Karolová
"Překvapení v punčoše, to je přesně plyšák, kterého bych chtěla dostat. Velice nápaditě  zpracovaný motiv krbu a zavěšené punčochy. Líbilo se mi barevné zpracování plyšáka.
 Evi, co používáš za pastelky?
Odnáším si také nápad na použití motivů z razítkovacích kostek (cube) od Stampotique."



Helena Vítková -  veverka.Hela
"Jedním slovem minimalismus v praxi, který zafungoval a vyzdvihl krásu razítek. 
Obdivuji použití té podivné paní učitelky, jak jsem si soukromě to razítko nazvala. 
Hodně hezky vypadá ten pidi chlapeček, který v mé soukromé sbírce chybí. Krásně vytvořené pozadí, 
prosím o radu, co jsi použila - Distress Oxide a osobně si žádám o kurz vytvoření modro-červeného pozadí na visačce vpravo dole na fotce :-))?"



Jana Olivová
"Další ze série s různými technikami a já velice obdivovala práci s pozadím. Jsou to detaily,
které v celku tvoří úžasnou sadu. Máš můj obdiv za použití divnoandělky, já se na ní teprve chystám."



Petra Jirků
"Tahle série musela dát mnoho práce, protože každá visačka je úplně jiná. Jsou použité
různé techniky, a taky různé razítka, což komplikuje práci především při rozhodování, 
které bych si nejraději nechala."
"Špatná zpráva, že Petra poslala tak pidi zpáteční obálku, že bohužel na zpáteční cestu
musela dostat větší :-)."



Martina Poláková - Mapo
"Jemná pastelová sada, líbí se mi přechody barev a taky použití bublinkové razítka a ručně  dokresleného rámečku. Líbí se mi kombinace postavičky a zvířátka - je to detail, který to oživí.
Heslo dne zní: zvířátko do každé Stampotique rodiny :-)".



Jana Máhnová - Jakubka
"Dostal mě nadpis Nejsem divná, jsem limitovaná edice. Velké plus za jedinečné razítko Nina as Frankie od Magdy Polakow, jestli ho použil ještě někdo tak se předem omlouvám. 
Tady ale sedlo a tak to prostě je. Na této sadě obdivuji, krásně zpracované pozadí, chci mít celou sadu, takto vzorovaných papírů :-). 
Jani, měla by jsi se zamyslet, jestli to nenabídneš nějaké profi značce. :-).



Irena Slavíková - Apták
"Moc se mi líbí barevnost celé série, použitý vzorovaný papír a detaily, které daly ještě více vyniknout, když mi Irča napsala, že celá vyrobená série na sebe navazuje. Líbí se mi vybarvené motivy jen v odstínech šedé, občas s jemným přídavkem růžové nebo modré. 
Ano i zde přibylo další razítko na můj soukromý seznam ... All Aboard od Karen Hayselden aneb divnoprasátka bez očiček letí na výlet :-))."


 ... a přidávám fotku celku z rodinného archívu Aptáka ...



Eva Ježová - Evaje 
"Eva jako jediná použila motiv anděla a já opakovaně obdivovala především práci s vellum
a také kombinaci s různými tvary křídel. O této sérii mohu říct, že byla opravdu andělská."



Klára Makiarka 
Protože jsem akci pořádala a všechny balíčky se scházely u mě, vzala jsem si 
za cíl vyrobit visačky pro všechny účastnice. 
Nakonec jich vzniklo celých 43 kusů.
O tom jak visačky vznikaly jsem Vám už psala v minulém článku.




Až si trochu odpočineme a odešleme další objednávku do Ameriky ... tak se pustíme
do další společné výzvy, kterou jsem před pár dny vymyslela.
Všem moc děkuji za krásné visačky a za společnou radost.


PS: Omlouvám, se za všechny gramatické chyby, celý článek jsem četla asi 100x, ale stát se může.
PSS: Snad jsem na nic nezapomněla, teda myslím, nezapomněla pochválit nějaký super detail či vychytávku.

Makiarka


10 komentářů:

  1. To byla úžasná akce!!! Těším se na další!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Teda holky to se Vám moc povedly zy visačky, nádherná práce...

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jednou díky Klárce za úžasnou akci. Na každé visačce je něco zajímavého. Už se moc těším na novou adopci a pak doufám na další akci.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkná akce a úžasná práce všech!!! Fakt klobouk dolů, moc se všem povedlo 👍

    OdpovědětVymazat
  5. Všechny jsou krásné a je v nich plno inspirace. Těším se na další tvoření...

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera! Klárko, i já ještě jednou MOC děkuji za skvělou akci. :) Pozadí jsou akvarelové pastelky rozmyté vodou, razítkováno je bílým polštářkem HAMPTON ART-Pigment Ink Pad (odkud ho mám netuším, neb je ze zásob nasyslených za těch x let, co scrapuji).

    OdpovědětVymazat
  7. These are amazing! All of them!
    I’m happy to see beautiful tags with stamps designed by me, thank you!

    OdpovědětVymazat
  8. Amazing, so many beautiful designs and colours
    Jools x

    OdpovědětVymazat