23. února 2019

Jde to i bez diáře ... diářová razítka jsou pro všechny...


Moje organizační vlastnosti jsou úměrné stupni stresu a levelu lenosti. Ano, přiznám se k tomu. Jsem líná a nechám se snadno vykolejit. A když jsem líná a vykolejená, jde můj diář stranou. Stránky zejí práznotou a v mé hlavě se usazují výčitky svědomí. A krásná Ekulčina razítka spí v krabici. Tato inspirace bude pro líné, vykolejené (a zároveň kreativní), ale i pro diářem zaprosto nepolíbené. Můžete si totiž užít spoustu razítkovací zábavy.


Jestli se v mém úvodu poznáváte a líbí se vám Ekulčina diářová razítka s "příšerkami", najdete pro ně uplatnění i při tvorbě přáníček, visaček, záložek, samolepek ....
V několika příkladech se podíváme, jak si s nimi pohrát a budete potřebovat pouze to, co najdete doma ve své pracovně. Máte vyřezávací šablony a v nich malá okénka? Nemáte tak malá razítka, aby se do okének vešla? Nesmysl! Máte Ekulčina diářová razítka a s nimi spoustu možností!
Já jsem vytvořila vždy pánskou a dámskou variantu. Protože mám všechny sady těchto razítek, mohla jsem kombinovat bez omezení. Výhodou je, že v takovém případě najdete tak na 90% motivy, které symbolizují zájmy a vášně osoby, pro kterou je přáníčko určeno. Miluje jídlo, fotografování, řízení auta, zahradničení, cvičení?
No problema :)
Co budete potřebovat: samozřejmě diářová razítka, razítkovací polštářek (zvolte podle techniky, kterou chcete vybarvovat), bílou čtvrtku na razítkování, případně akvarelový papír (dle techniky), vybarvovací "nástroje" (fixy, pastelky, distress inkousty apod.), vyřezávací šablony s okénky, případně různé rámečky atd. a samozřejmě základní pomůcky. Dekorační materiál použijte podle své fantazie a možností. Inspirujte se, ale nebojte se do toho vložit něco svého. Řiďte se svým stylem a citem, ať máte z výsledku radost, vložte do toho kus svého "já".
Nebudu to protahovat, pojďme se podívat, jak moje "hraní" s razítky dopadlo.


varianta č. 1 - hodně malých okének


pro dámy


 

 

 pro pány

 

 

varianta č. 2 - dáme selfíčko?

 

pro dámy


pro pány

 

 



varianta č. 3 - jako v galerii

 

pro dámy


 




pro pány

 



univerzální

 

 




Pokud nejste úplně zdatní ve vybarvování razítek, ještě se učíte a nebo jste úplní začátečníci, ničeho se nebojte. Máte ideální příležitost se to naučit právě na této malé ploše. Já jsem vybarvovala akvarelovými fixami se štětcovým hrotem Kuretake Zig Real Brush.
Pokud ponecháte obrázky nevybarvené a naopak zvolíte barevné pozadí, určitě dosáhnete efektního výsledku. Ti zručnější a trpělivější mohou jednotlivé obrázky i vystřihnout a mít tak volnou ruku s barvou pozadí a nebo technikou jeho provedení. V ničem se neomezujte a s chutí do toho :)

To je pro tentokrát vše a já se těším na příště. Už mám pro vás připravených pár nových projektů a co nevidět si otestujeme jedno parádní novinkové "udělátko", které nám Jíťa dovezla na hraní.
Mějte se moc fajn!

Eva




9 komentářů:

  1. Úžasně vybarvené,zírám, jak jdou využít!

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto boží nápad, ty razítka miluju, tohle je skvělá inspirace, díky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty brďo, to je bomba!!!! Hned to musím taky vyzkoušet!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jsi prostě talent!!! Já Tě zbožňuju a obdivuju - vážně. Jako toto je nápad nápadů.

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, moc díky :) Já už je měla hotové od loňska, článek v konceptu od října a nějak jsem nevěděla, jak to sepsat. A dneska to nějak přišlo samo :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jsi taková "hračička"....Krásné to máš!

    OdpovědětVymazat
  7. Evi ty jsi neskutečná, to je zase tak isnpirativní článek ... co ti projde rukama, to skvost neskutečný.

    OdpovědětVymazat
  8. Evi, opět nádhera a velká inspirace. Asi tu budu někoho téměř citovat, ale co ty vezmeš do ruky, se promění na něco úžasného!

    OdpovědětVymazat