25. března 2016

Stránka podle březnového HuráSketche… JÍŤA

Sketch (návrh, předloha) je nákres nebo náčrtek kompozice a slouží jako inspirace pro vlastní scrapbookové stránky. Někdy obsahuje jen rozvržení fotografií, častěji i celkové rozmístění papírů, nadpisu, textu a ozdob.

Obr. 1

Vždy první den v měsíci je na našem blogu HURÁSKETCH vystavena předloha – sketch spolu s hotovými ukázkovými stránkami pro inspiraci.  Vaše stránky nemusí být do puntíků stejně jako předloha. Samozřejmě můžete experimentovat, např. s formátem stránky, počtem fotek, se zdobením … Ale i tak by mělo být zřejmé, že se jedná o stránku podle vystaveného sketche.

Obr. 2


Pro mou stránku podle březnového Hurásketche jsem si vybrala fotky dcery ze zájezdu do Paříže. Vidět Eiffelku byl její sen. Kompozici jsem si trošku přizpůsobila – místo jedné velké fotky jsem použila dvě fotografie poloviční velikosti a papírové čtverečky nahradily čtvercové výřezy fotek.

Obr. 4

Na stránku jsem použila čtvrtky od Bella BLVD z kolekce Family forever a barevně ladila k fotkám. Chtěla jsem vytvořit výrazný nadpis, proto jsem zvolila černá kartonová písmenka. Aby byl nadpis efektnější, nalepila jsem pod něj stříbrný výsek Eiffelovy věže z Big Shotu. Text – journaling jsem vytiskla na tiskárně a po větách vystřihla na proužky. Pro zvýraznění jsem každý proužek obtáhla tenkým černým fixem stejně jako jednotlivé fotografie a čtvrtky. Zdobila jsem velmi decentně – použila jsem průhledné samolepky  od Simple stories z kolekce Carpe diem a samolepky šipek z Hurá sad.

Obr.3

Tak co? Přidáte se?
Pokud ano, tak hotové stránky vytvořené podle sketche, prosím, vyfoťte a fotku vložte na náš blog HURÁSKETCH k aktuálnímu článku nejpozději do posledního dne v daném měsíci do 24:00 hod. (tzn. v březnu do 31. 3., v dubnu do 30. 4. atd.).

Žádné komentáře:

Okomentovat