15. ledna 2018

Paperbag art journal - vyrobte si deník z papírové tašky

Pokud jste jako já, a schováváte si papírové tašky z nákupů, že je někdy v budoucnu na něco použijete - a ony vám pak leží ve skříni nevyužité - pak tu pro vás mám jeden jednoduchý projekt.



Budete potřebovat papírovou tašku. Odstřihla jsem spodní a boční strany. Takže mám přední a zadní stranu s uchy.


Dále si připravte nějaké papíry dovnitř. Můžete si vyrobit pravý "junk journal" s použitím různých zbytkových papírů.

Slovo "junk" v angličtině značí veteš nebo harampádí. Ve světě art journalingu to pak znamená zbytky papírů a různých visaček, reklamních materiálů, starých obálek, stránek z knih nebo časopisů - prostě, co doma najdete, a/nebo co vás zaujme třeba svou texturou a barvou. 


Můžete ale také mít krásnou barevnou tašku, dovnitř které si svážete krásné bílé papíry a použijete výsledný výtvor jako fotoalbum nebo třeba teď tolik populární bullet journal.

Já jsem zvolila střední cestu - nějaké odřezky scrapbookových papírů, stránky z knihy, a pak listy vystřižené z další papírové tašky.

Protože chci, aby ucha tašky sloužila jako taková "držadla" mého deníčku, slepila jsem oba díly k sobě. Jednak tak zpevním obálku, a také vyřeším problém s potiskem na tašce, který jsem samozřejmě dala na vnitřní stranu.


Když to teď přehnete napůl, budete mít krásnou obálku pro svůj deník.


Dovnitř jsem si naskládala své papíry...



... udělala dírky cca 2,5 cm od sebe a prošila silnější nití. Nebo můžete použít sešívačku (pokud tloušťka papírů dovolí).


Jak pak využijete hotový deníček, záleží na vás - na vašich oblíbených technikách, na použitém papíru při výrobě atd. Já jsem fanda mixed media, takže jsem zvolila patlání...


... ale také nějaké to foto z cest.


Tak co, zkusíte to také?

Pavla

Žádné komentáře:

Okomentovat