19. ledna 2018

Co dát do Exploding boxu?

Explodující krabičku jsem obdivovala dlouho, ale mě většinou trvá, než se dostanu k tomu něco nového vyzkoušet a tak to bylo i s boxíkem. Zrovna dneska mi selhává paměť, ale mám pocit, že když se tehdy dělala Exploding box v Lukách, tak jsem snad poprvé a naposled chyběla ...

Když se pak v obchodě u Jitky  objevily výřezy na exploding box od Scrapiniec, bylo rozhodnuto a já si jich pár zakoupila ... co kdyby jsem je náhodou přeci jen potřebovala (Jitka má v nabídce i kraftové a ty taky stojí za vyzkoušení).

A tak se i stalo, když se objevil kamarád, že chce vytvořit nějaké nezvyklé přání pro babičku k 85. narozeninám. Rozhodla jsem se vytvořit explodující krabičku, do které jsem měla zakomponovat přání celé rodiny a měly tam být kapsičky na finanční dary. 

Tak tady je ...





Ze zásob jsem vytáhla sadu papírů v béžovém odstínu, nechtěla jsem nic divokého, už tak na babičku čekala explodující krabička :-), na ozdobu jsem si nachystala béžovou krajku, kytičky a pár kamínků. Začala jsem skládat a pořád mi něco chybělo, prostor uprostřed byl s kytičkami takový prázdný. Nezvykle jsem sáhla pro keramickém ptáčkovi z naší sociálně terapeutických dílny, kde pracuji a který mi přišel ideální na vyplnění prostoru a i velikostně seděl tak akorát.


Ptáčka jsem doplnila kytičkami v hnědo - krémovo - bílém odstínu. Abych se dostala ještě kousek do prostoru použila jsem fantastické vyřezávací šablony na balónky ve tvaru čísel do firmy Avery Elle (pokud je budete potřebovat stejně jako já, Aktijka Vám je určitě ráda objedná. Pozn. Avery Elle má verzi balónových razítek a vyřezávaček a jdou použít samostatně i dohromady).
Čísla jsem připevnila drátkem od Prima Marketing - Wire Thread, skvěle drží tvar, dobře se s nimi pracuje a mají krásné barvy v nabídce.


Bála jsem se, že krabička s keramickým ptáčkem bude těžká, ale bylo to úplně v pořádku. Ptáček byl přidělaný tavící pistolí, takže šel "jednou" odloupnout a použít k další dekoraci. 


Další zdobení bylo velice jemné na vnitřní stranách "rozpadlé" krabičky byly ozdobnými výřezy blahopřání a taky jména přejících vytisknutých na tiskárně - prý aby se celé dílo ručními podpisy neznehodnotilo. Vnitřní část jak jsem již psala  byly kapsičky na finanční obnos. 


Horní část krabičky jsem ozdobila krajkou a květinkovým shlukem a perličkami.


V jednu chvíli jsem propadla panice, protože barevně jsem si říkala, jestli jsem se nedržela moc při zemi, krabička vypadá trochu jako svatební dar. 
Obdarované, ale i přes "jemné" barvy udělala radost, ptáček je prý stále v krabičce a babičce dělá radost, když jednou za čas krabička exploduje.



Krásný den 
Makiarka


6 komentářů:

  1. Pěkně vyvedená krabička! A ty razítka s výřezy balonků...dlouho po nich pokukuji, moc by se mi hodili, ale zatím jsem je na našem trhu neviděla....Jituško, nebudou taky u nás? :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamčo byly ... zase objednám. Měla jsem je v sadě balonky + vyřezávačky.

      Vymazat
    2. Kami neváhej... Jitka ti je určitě ráda objedná :-). Když jsem na ně poprvé narazila musela jsem je mít. Přijdou mi dokonalé a vysoce použitelné na PL, na kartička, na přáníčka.

      Vymazat
  2. Máš to moc krásné, kolegyně moje :) A barvy jsou úplně v pořádku :)

    OdpovědětVymazat