29. prosince 2017

"Péefka" aneb všechno dobré do nového roku

Pomalu odpočítáváme poslední hodiny letošního roku.
Rozhodla jsem se připravit pár "Péefek", které v mém případě budou sloužit i jako takové malé visačky k dárečkům, protože si budeme s kamarádkami nadělovat opožděně. 



Od začátku jsem byla rozhodnutá, že si vezmu to pověsné "dobře živené prasátko", 
aby ten příští rok byl hojný a hlavně veselý a hravý :-).

Připravila jsem si sadu razítek s prasátky a narazítkovala si je na pos-it bloček a pak vystřihovala.
Dobré je, že takto připravené prasátka uložím a můžu je používat pořád dokola, pokud alespoň trochu lepí. Aby se takto nachystané maskovací šablony neslepily, přilepím je na kancelářský papír a stříhám je společně s narazítkovaným motivem.


Postupným razítkováním a maskováním jsem si vytvořila prasátkové pozadí, které pak použiji jako pozadí pod vymalované prasátka.


Razítkovala jsem a zkoušela kombinovat. Legrační je, že nikdy nevím, co z toho vyjde a jestli to bude vůbec použitelné. Nakonec bylo, jen ve výsledku, mi to teda kýžený efekt nepřineslo, ale to prostě člověk nemůže vědět. Zůstaly mi vyřezané visačky a řádný kus papíru na další využití. 


Pod vánočním stromečkem jsem objevila úžasné pastelky od Faber - Castell Polychromos. Jsou fantastické, měkké a při práci mi přijdou jako voskovky, úžasně se kombinují barvičky a míchají. Když jsem jela na podzim do Luk, koupila jsem si v Brně pět pastelek na zkoušku a už tehdy jsem věděla, že sbírku rozšířím ... asi jsem letos málo zlobila, protože pod stromečkem jsem našla celou sadu.


Zkoušela jsem a kombinovala barvy, základ jsem tiskla hnědým Mementem, protože v kombinaci s kraft papírem, by černá byla moc výrazná. Detaily jsem zvýraznila Fluo pastelkami od Mapedu, Copic Linerem a parádní bílou Uni-Ball Signo Broad  gelovkou (žádné lepší bílé gelové pero, jsem v ruce ještě neměla).
Nachystala jsem si různé čuníky.


... a pak už jen zkompletovala tři odlišné visačky.

Visačky jsem vyřezávala úžasňáckou šablonou od Tattered Lace, dozdobovala písmenky od Tima Holtze, citátovým proužkem z dílny Hurápapír, písmenky od Tima Holtze, a růžovým papírem ze sady od Lawn Fawn a taky provázky a šnůrkami.

Visačky jednotlivě ... když se teď na ně divám, tak je legrační jak jsem původně, chtěla vrstvit všechny třemi visačkami a nakonec to mám jednu, dvě a tři ... tak jedeme postupně.







Použitý materiál:
- vyřezávací šablona Tattered Lace - Peach Sorbet Torn Edge Tags
- vyřezávací šablona Tim Holtz Alterations - Inside Out 
- razítka Joy Crafts - Pigs 
- papíry 6x6 Lawn Fawn - Let´s Polka Mon Amie
- Memento Ritch Cocoa
- písmenka Label Letters od Tima Holze 
- šnůrky 
- liner Copic, bílá gelovka Uni-Ball Signo Broad
- pastelky Faber-Castell Polychromos a Maped Fluo

Žádné komentáře:

Okomentovat