30. října 2017

HURÁ TÝM

Jitka Dušáková / Aktijka



Scrapbooku jsem propadla v roce 2005. Do roku 2010 jsem se mu věnovala snad stále :-). Zapojovala jsem se do všech soutěží, stránku jsem měla i v americkém časopise CREATING KEEPSAKES Tips&Tricks... pak vznikl v dubnu 2010 můj obchod HuráPapír.cz a času na tvoření je bohužel čím dál tím méně.
Podílela jsem se na knížce Scrapbook - originální fotoalba a dárky. Pořádám scrapbookové kurzy, mám velkou radost hlavně z víkendových pobytů v Lukách nad Jihlavou, které jsou vždy během chvilky obsazeny.

Moc ráda cestuji. Každý rok si dopřávám "lázně" ve formě zahraničních kreativních veletrhů :-). Samozřejmě mám také úžasnou rodinu (2 děti a manžela), která mne moc podporuje.

E-SHOP: hurapapir.cz
Instagram: hurapapir.cz
Pinterest: hurapapir



Eva Kijonková / Ekulka

Jmenuji se Eva Kijonková a ve scrapbookovém světě jsem známá jako Ekulka. Už od dětství jsem pořád kreslila, malovala, lepila, stříhala, skládala a tvořila z papíru a tak když jsem objevila náhodou v roce 2009 scrapbook, byla to láska na první pohled. Díky scrapbooku tak každou dovolenou, výlet, oslavu nebo akci prožívám dvakrát, jednou přímo na místě, podruhé u stolu, když se probírám fotkama. To, že se můžu scrapbooku věnovat,
je i zásluhou mého velmi tolerantního muže, který nejen že mi trpí nákupy papírů a dalších zbytečností, ba co víc sám mi je kolikrát i kupuje.

Baví mě jak lepit stránky, tak i přáníčka a hlavně minialba. Minialba miluju. Poskytují tolik možností a jsou neuvěřitelně variabilní. Mám ráda veselé barvy a vzory, jednoduché kombinace, výrazné a vtipné ozdoby, písmenka, razítka, 3D ozdoby. I když jsem si to nikdy nemyslela, moc mě poslední dobou baví používání šablon, sprejů
a fixírek. Taky moc ráda používám techniku paper piecing a akvarelové pastelky. Kromě přáníček, minialb
a stránek vyrábím ráda i drobné dárky – hodiny, rámečky na fotky atd. Co ve scrapbooku opravdu nemusím je styl vintage, ale třeba je to tím, že mi nejde. Mé papírové tvoření se těší velké oblibě v rodině i u kamarádů,
a z toho mám fakt radost. Vánoce bez kalendáře si někteří už neumí představit a už v červenci se připomínají, aby na ně Ježíšek nezapomněl.

Také jako Jíťa nebo Aktijka jsem se podílela na knize Scrapbook – fotoalba a dárky. V současné době mě nejvíc zaměstnává naše HuráDílna, kde s Jíťou navrhujeme pro Hurá papír razítka, samolepky, kartonové ozdoby a vše kolem.



Eva Kožená / Atelier Five Cats




Jmenuji se Eva, jsem čerstvá čtyřicátnice a možná mou práci znáte pod názvem Atelier Five Cats.

Čím jsem starší, tím častěji si říkám, že když už nejsem atraktivní, tak budu alespoň kreativní :) . Ve škole jsem měla nejlepší známky z výtvarky a táta se docela špatně smiřoval s faktem, že v rodině prostě inženýry a doktory mít nebudeme. Úderem posledního dne povinné školní docházky jsem ale i já pochopila, že naše přání jsou někdy prostě jen přání. Akademická malířka se ze mě tedy nestala a já se dala na dráhu administrativy
a informačních technologií a tomu se věnuji dodnes. Mám jednoho exkluzivního manžela, (momentálně) pět kočičích nalezenců a pracuji v naší rodinné „malofirmě“ s kancelářkou technikou. A to je nějaké kreativitě docela vzdálené.

Někdy kolem Vánoc 2012 jsem na Facebooku zaregistrovala informaci o malé kočičce, kterou někdo týral a jen shodou šťastných náhod se jí dostalo pomoci ve Vrbičanském útulku Srdcem pro kočky. Nevím, jestli to bylo nestabilní hormonální hladinou, ale nemohla jsem to dostat z hlavy a začala jsem mít neodbytnou potřebu nějak pomoci. Opět zasáhla náhoda a útulek požádal o pomoc s výrobou zboží do svého charitativního obchůdku.
A moje kreativní „já“ se po mnoha letech probudilo.

Mám docela velký záběr, protože dělám knižní záložky, přání, bloky a teď jsem byla požádána i o alba. Mimo práce s papírem zabloudím čas od času i k textilu a bižuterii.

Tvoření má pro mě tedy i jiný význam, protože si nejen odpočinu, ale mohu udělat něco i pro druhé. I díky tomu mám doma početnou kočičí smečku, získala jsem nové přátele a vrátila jsem se tak říkajíc „ke kořenům“. Mohu pomoci a zároveň i někomu udělat radost. Snažím se zlepšovat, učit a zkoušet nové věci.

Založila jsem vlastní charitativní aukci, kde si mohou zájemci mé výrobky vydražit a získala jsem stálé zákazníky, kteří "to nechávají na mě", což je báječný pocit svobody. S podporou manžela jsem si vybudovala malý atelier, který je jen můj a je přesně takový, jaký ho chci mít. Někdy precizně urovnaný a někdy totálně neorganizovaný. Jako je můj život.

FB: @atelierfivecats
Instagram: elfee877




Gabriela Milatová



Jmenuji se Gabriela Milatová, bydlím v Českém Těšíně, přímo na hranicích s Polskem.
Jsem z rodiny, kde bylo normální umět téměř všechny ruční práce a díky tomu, kromě paličkování, ovládám asi všechny.

Od malička jsem si kreslila modely na panenky a následně je šila, a když jsem byla větší, šila jsem na sebe.
Po prvním roce na mateřské jsem (v pudu zachování zdravého rozumu) přičichla ke korálkům, minerálům
a wire-wrappingu a při hledání nových w-w technik jsem v roce 2013, díky polským blogerkám, objevila scrapbooking a s ním zcela nový vesmír ;)

Jsem těžký praktik a tak nejčastěji vytvářím "předměty s užitnou hodnotou". Nejraději ze všeho vytvářím alba jakéhokoli druhu (svatební, miminkovská, dovolenková, vánoční, podzimní,....), kuchařské notesy a přání,
na kterých si zkouším různé kombinace různých technik a postupů, ale nejsem si jistá, zda si tomu mohu dovolit říkat mixed - media.

Jsem ráda komplexní, takže se snažím vytvořit vše takřka "od bílého papíru" a k dosažení požadovaného výsledku se neštítím vyrobit si i vlastní květiny, včetně pestíků :D Jsem i šťoura - velmi ráda zjišťuji, zda se daná pomůcka nedá využít i jinými, než obvyklými postupy a technikami, které výrobce uvádí, a protože mě velmi baví předávat to co zjistím podrobně dál , vytvářím, k neštěstí čtenářů, mnohdy kilometrové fotonávody :)

Blog: gabrielamilatova.blogspot.com



Jana Locker / Locky



Jmenuji se Jana Lockerová a su z Moravy, přesně z vinařské obce Starovičky.

Protože nejkrásnější parfém v mém životě byl vždycky papír a tužka, nemohlo to ani dopadnout jinak, než že jsem se tomu upsala.

K „pravému“ scrapbookingu jsem se ale dostala až v roce 2014 a po nesmělých začátcích, které při prohlížení vzbuzují úsměv, jsem si oblíbila přáníčka, malování čímkoliv a mixed média. I když posledně jmenovaná technika mě spíš baví, než že bych měla nějaké výsledky.

Mám ráda čistý styl, nedělám Project Life ani sketche, ale vrazte mi do ruky cokoliv a vždycky se ráda poperu
s každou technikou, neb zvídavost je nekonečná. Moje přáníčka a jiné projekty najdete na facebooku.

Miluji setkávání se v Lukách a miluji lidičky kolem něj. Mám ráda smích, humor a legraci a to vše se občas promítá i v mé tvorbě.



Jitka Kozubková / Jíťa



Jmenuji se Jitka, moje scrap přezdívka je Jíťa a jsem ze severu Moravy. Scrapbook jsem objevila v roce 2006
a aktivně se „lepení fotek“ věnuji od začátku roku 2008.

Scrapbook je mým velkým koníčkem, u kterého relaxuji a zároveň se realizuji. Stal se součástí každodenního života mé rodiny – bez cestovatelského deníku, přáníček k narozeninám, novoročních péefek, scrapovaných kalendářů jako vánočních dárků a alb dětí si už život nedovedu představit. Nejraději tvořím stránky do rodinného alba, přáníčka a cestovatelský deník. Mám ráda barvy a jednoduché kompozice a hand lettering.

Stejně jako Aktijka a Ekulka jsem se autorsky podílela na knížce Scrapbook - originální fotoalba a dárky
(u jména autorů mě najdete mě pod tím „a kolektiv“ ). V prosinci 2011 mi ve vánočním čísle časopisu Miminko vyšel článek, jak vyrobit miminkovské minialbum, vánoční přáníčko a visačky na dárky. V současné době
s Ekulkou navrhujeme pro Hurá papír razítka, samolepky, kartonové ozdoby. Tvořím také "vzorové stránky" podle Unčiných sketchů a každoročně připravuji předvánoční kalendářový maraton.



Klára / Makiarka



Jsem Klára a bydlím v samém srdci Beskyd. Tvořím pod přezdívkou Makiarka. 

Ve scrapbookovém světě se pohybuji od roku 2008, kdy jsem poprvé vystavila svou první scrapbookovou stránku v jedné internetové galerii. Ale už pár let předtím jsem si pořizovala "materiál" na každoroční vánoční kalendáře pro svou rodinu. Že tvořím něco jako "scrapbook" jsem zjistila, když jsem v průběhu dvou měsíců vyměnila sádru na noze za sádru na ruce a z dlouhé chvíle jsem surfovala po internetu a hledala, čím ten rok "vytunit" své kalendáře. Začalo to nevině třemi papíry v objednávce a dostalo se to do podoby naplněné pracovny, ve které trávím každou volnou chvilku. 

Nejčastěji sahám po vybarvování a to vším, co je po ruce, např. Copic Ciao, akvarelové pastelky, Distress nebo Zig fixy. V poslední době nejčastěji pracuji na albech, která nikdy nezůstanou u mě (svatební alba, dárky pro rodinu a přátele), a také vyrábím přáníčka. 

Mám ráda, když jsou projekty barevné, miluji barevnou škálu a barevné palety.

Díky "papíru" jsem se potkala s množstvím lidí, kvůli kterým mě tento koníček nikdy nepřestane bavit .... poznávat nové techniky, nové věci, nové místa.

Instagram: makiarka
Pinterest: Klára Makiarka



Pavla Hozíková / Pavlart



Ve dne jako kancelářská krysa stříhám izolepu, v noci jako kreativec washi pásky. Místo do cukrárny mě vodili do papírnictví. Nejčastěji dělám art journalling, protože tam využiji všemožné techniky. Má tvorba se neobejde bez šablon, které si sama vyrábím. Jsem pro každou špatnost a stále zkouším nové techniky – většinou metodou pokus/omyl.

Blog: pavlart.blogspot.cz
Instagram: Pavla_art



Šárka Ponížilová / Pona



Jmenuji se Šárka, ale ve scrapbookovém světě (a nejen v něm) jsem známá spíše jako Póňa (Pona).

Scrapbooking jsem poznala někdy v roce 2011, ale kreativní činnosti mě bavily odmalička, od
malování až po pletení. Baví mě tvorba přáníček, alb, různých bločků, … Občas také ve škole, kde
pracuji, pomohu s výzdobou některé z chodeb svými jednoduchými obrazy, na kterých zkouším různé
výtvarné techniky.

Můj největší relax je vybarvování barvami Distress Ink od Tima Holtze, kterým jsem již několik let
věrná a myslím, že mě láska k nim jen tak neopustí. Stejně jako má sběratelská vášeň pro Magnolia
razítka, která jsem poznala ve Švédsku a díky kterým původně vznikl můj blog
http://www.vunekavyapastelek.cz , který jsem časem rozšířila o další mou radost a tou je pečení.

Děkuji Aktijce, že mne zve na víkendové kurzy do Luk, kde se s vámi mohu o své vybarvování podělit.





Natalia Lysak / Naty

U mně se to stalo tak, v roce 2013 asi ( přesně nevím ) jsem dovezla z Ukrajiny babičkovsky starý album, kde byly fotky z let 1915 - 1956. Chtěla jsem ty fotky nějak uspořádat a napsat k tomu nějaké poznámky...
O scrapbookingu jsem do té doby ani neslyšela. Začala jsem hledat na internetu nějakou inspiraci. A byla jsem strašně překvapená, když jsem zjistila, že existuje tak kreativní tvoření, jako scrapbooking. Pak jsem začala po tom pátrat :))) a objevila jsem obchod Hurá papír :))).

Nejvíc se mi líbí tvořit ve stylu Mixed Media, ale ráda zkouším i jiné styly. Moje práce je spíš zaměřena na alba a zápisníky.  A mimochodem, ten album, díky kterému to všechno začalo, ještě vůbec nemám udělaný :)))) ( už je to 4 roky ))). 


Instagram: natalyalysak_naty


2 komentáře:

  1. Supr tým! Přeji spoustu krásných nápadů a moc se těším na vaše ukázky!

    OdpovědětVymazat
  2. Do takové skvělé společnosti jsem byla přizvána :-)). Těším se na všechny nápady a články, protože vím, co dokáže :-).

    OdpovědětVymazat