4. října 2016

SCRAPOVANÝ KALENDÁŘ - SKVĚLÝ DÁREK (NEJEN) POD STROMEČEK

Co může udělat větší radost pod vánočním stromečkem, než osobitý dárek s fotkami blízkých. Se „scrapovaným“ kalendářem určitě nešlápnete vedle.

Kalendářový HURÁmaraton se letos listopadu uskuteční již počtvrté. Každý den  v podvečer vyhlásíme podmínku a splněno musí být druhý den do půlnoci. Denně tak do Vašeho kalendáře přibude jedna stránka a než začne prosinec, bude kalendář hotový!

Informace k letošnímu maratonu budou v průběhu října zveřejněny na našich webových a facebookových stránkách. Tak nás nezapomeňte sledovat!

Zatím jsem sepsala jsem pár tipů, jak se na kalendáře chystám já. Třeba se to někomu, kdo neví jak začít, bude hodit. 

HuráPapír pro nás letos připravil vlastní kalendáře. V prodeji jsou tři varianty.

   ·       plocha k tvoření je cca 23x14cm a má bílý podklad,
   ·       do tohoto kalendáře používám fotografie o velikost 10x15cm, fotky na výšku vždy trochu oříznu.

Stolní kalendáře
   ·       plocha k tvoření je cca 16,6x16,2cm a mají bílý nebo černý podklad
   ·       tady používám fotografie o velikosti 9x13cm.



Všechny varianty kalendáře obsahují české kalendárium a mají předpřipravenou titulní stránku, kde stačí nalepit pouze fotografii na šířku, a máte hotovo. Každý měsíc je na samostatném listu, takže můžete používat průchodky, brads i šití.U stolních kalendářů je potřeba dát si pozor na to, abyste tvořili na správné straně listu (6 stránek na přední straně, 6 na zadní), protože kalendárium je oboustranné.

Pokud si vyberete jiný typ kalendáře, zvolte vhodnou velikost fotografií. Malé fotky budou na stránce zanikat, když budou velké, nebudete mít moc místa na zdobení.

Kalendáře vyrábím od roku 2009 pro rodinu i pro přátele a jako vánoční dárky je dostávají stále stejní lidé. Aby nebyl každý rok na stejné brdo a ani pro mě to nebyla při tvoření nuda, ladím je do určitého „tématu“ – např.:
      ·       „Náš rok“- fotky vybírám tématicky k jednotlivým měsícům, vánoční fotky pro
           prosinec, velikonoční na březen/duben, fotky s listím na listopad atp.,


·       „Retro kalendář“ - černobílé fotografie z dětství a mládí vyvolávají spoustu vzpomínek,

·       „Když jsme byli ještě malí“ - miminkovské fotografie všech členů rodiny v loňském kalendáři pro babičky opravdu pobavily, obzvlášť fotografie těch dříve narozených :),

·       „Tak šel čas“ – dokonce i z kalendáře se dá udělat rodinná kronika s fotografiemi předků,

·       „Užijeme si s Tebou spoustu legrace“ – pro bráchu šprýmaře jsem vybrala vtipné fotky z jeho života a válel se smíchy následující tři dny,

·       „Cestovatelé“ – fotky z míst, která jsme navštívili.

Své kalendářovky tvořím stejně jako stránky do alba, takže používám nadpisy, data, popřípadě i journaling. Zde jsou některé ukázky mých kalendářových stránek pro inspiraci. Budeme rády, když se i Vy pochlubíte svými kalendářovkami (vkládat je můžete přímo do tohoto článku, jak na to najdete zde).







Bohužel je možné vkládat pouze čtvercové stránky :(. Proto prosíme po nafocení oříznout fotky stránek jako čtverec . Pokud si nebudete vědět rady, pošlete stránku na hurasketch@gmail.com, vložíme ji za Vás. Moc děkujeme za pochopení!


2 komentáře: